Heb jij passie voor water, milieu en duurzaamheid? En zet jij je graag in om het water in Midden- en West-Brabant schoner te maken? Draag bij aan ons waterwerk, en kom bij ons werken aan een schone én veilige leefomgeving.

Locatie: Breda
Niveau: hbo

Direct solliciteren

Jouw waterwerk raakt ons allemaal

Als adviseur vergunningen waterkwaliteit bij waterschap Brabantse Delta zorg je elke dag dat mensen veilig kunnen wonen, werken en genieten in en om het water. Jouw ervaring en kennis zijn daarbij onmisbaar. Want bij waterschap Brabantse Delta zorg jij ervoor dat er minder schadelijke stoffen geloosd worden in ons water. Daarvoor ga je in overleg met grote (chemische) bedrijven en begeleid je hen bij complexe vergunningaanvragen. Hierbij zorg je er ook voor dat deze bedrijven aandacht hebben voor hun milieu- én waterbewustzijn. Daarin neem jij de belangen van het waterschap natuurlijk mee. Zo draag jij bij aan minder vervuiling én een betere waterkwaliteit in ons werkgebied en watersysteem. Uiteindelijk zie jij dat door jouw bijdrage concrete stappen gezet worden naar minder vervuiling. Dat maakt jou écht trots op jouw waterwerk.

Dit raakt jou

  • Jij vindt het leuk om een vergunningaanvraag van a tot z te begeleiden. Van het beoordelen van de aanvraag en het toetsen aan Europese en nationale wetgeving én ons beleid, tot overleggen met bedrijven en het opstellen van de vergunningen en adviezen.
  • Jij neemt graag een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven. Of dit nu een chemisch bedrijf, een afvalverwerker of een levensmiddelenbedrijf is.
  • Jij krijgt energie van contact met allerlei mensen; van (milieu)managers bij bedrijven en collega’s van allerlei afdelingen tot collega’s van andere waterschappen, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant of Rijkswaterstaat.
  • Jij houdt van de vrijheid om zelfstandig je werk af te handelen, maar zoekt wél graag de samenwerking met je collega’s op als dit nodig is.
  • Jij staat stevig in je schoenen en kan omgaan met weerstand.

Dit bieden we jou

Heb je zin om binnen een gezellig team elke dag bij te dragen aan ons waterwerk in Midden- en West-Brabant? Dan ben je meer dan welkom bij ons. Naast leuke collega’s, een fijne werksfeer en volop doorgroeimogelijkheden, krijg je vrijheid om jouw werk op jouw eigen manier te doen. En dat binnen een vakgebied dat steeds meer maatschappelijke aandacht krijgt. Je krijgt een eigen laptop, een telefoon, thuiswerkbudget en alle ruimte voor bijscholing en doorontwikkeling.

Je start met een jaarcontract. Zijn we allebei tevreden, dan volgt een vast contract. Bij een werkweek van 36 uur verdien je minimaal € 3.874,- en maximaal € 5.271,- (schaal 10) Daarbij krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 21%. Je kiest zelf waarvoor je dit budget inzet. Denk aan extra vrije dagen, vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Jouw IKB-budget is maandelijks beschikbaar. Je bepaalt zelf in welke maand(en) je dit laat uitbetalen.

En je krijgt nog meer! Een personeelsvereniging met leuke activiteiten bijvoorbeeld. We organiseren ieder jaar een afdelingsuitje en een groot en gezellig eindejaarsfeest. Waterschap Brabantse Delta heeft een actief jongerennetwerk voor alle collega’s tot en met 35 jaar. Daarnaast bieden we interessante buitenlandmogelijkheden bij onze projecten.

Raakt dit waterwerk jou?

Heb je een hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting chemische technologie, milieukunde of een vergelijkbare opleiding? Heb jij oog voor juridische procedures, of sta je ervoor open om hier alles over te leren? Dan maken we heel graag kennis met jou. Heb je nog geen ervaring, maar wel de juiste kwaliteiten? Dan horen we ook graag van je!

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Berrique Vos, teammanager vergunningen (076 564 11 81) of Marjolein Verdurmen, adviseur vergunningen waterkwaliteit (076 564 11 33). Of voor vragen over het sollicitatieproces met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36), HR-ondersteuning.

Is dit toch niet helemaal jouw baan, maar ken je iemand anders bij wie dit wel helemaal past? Tip die persoon. Je maakt ons erg blij. Alvast bedankt!

Over ons 

Er is weinig zo belangrijk als water. Dat voel je als je werkt bij ons. Samen met zo’n 600 enthousiaste collega’s nemen we onze verantwoordelijkheid. Dragen we bij aan veilig wonen, werken en genieten in en om het water. Voor iedereen in de regio. Waterwerk is levenswerk. Vooral met de klimaatproblemen die op ons afkomen. Want de beschikbaarheid van water lijkt voor de meeste mensen misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Jij zorgt dat ons water schoon is en de natuur kan groeien en bloeien. Dankzij jou blijven onze dijken sterk. En kunnen agrariërs hun gewassen laten groeien. En dat doe je met de nieuwste technieken en innovaties. Vandaag én in de toekomst.

Het formulier wordt geladen.

Dit bieden we jou nog meer: