Woensdagmiddag 1 oktober trapten medewerkers van waterschap Brabantse Delta letterlijk de week van de duurzaamheid af. Samen met bestuurslid Niels Mureau, op de 100e dag van zijn OV & Fiets vs. Autochallenge, maakten we tijdens de lunch een tocht door ons werkgebied. Deze week laten we iedere dag zien hoe wij duurzaamheid toepassen in ons dagelijkse werk duurzaam te werk gaan. Benieuwd hoe we dat doen? Volg dan de onze social media kanalen.

Week van de duurzaamheid

Als waterschap vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Bij al onze keuzes is duurzaamheid dan ook een belangrijke afweging. Tijdens de week van de duurzaamheid laten we zien hoe we als waterschap aansluiten bij de 17 duurzame werelddoelen die de Verenigde Naties hebben opgesteld om de wereld in 2030 een betere plek te maken. We focussen ons op de doelen waar we de meeste impact hebben en die het beste bij onze waterschapstaken passen zoals schoon water, klimaatbestendigheid, veilig leven met water, duurzame energie en circulaire economie. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere leefomgeving.

OV&FIETS versus AUTO challenge

Bestuurslid Niels Mureau is op autoloze dinsdag een challenge aangegaan: hij besloot niet alleen die dag zijn auto te laten staan, maar voortaan iedere week een grotere afstand met het OV en de fiets af te leggen dan met de auto. Na 100 dagen heeft hij 5340 OV kilometers (inclusief treinvakantie) en 1618 fiets kilometers afgelegd en 1970 auto kilometers. Na het besparen van 7256 auto kilometers heeft Niels 1001 kg CO2 bespaard, maar dat is, zoals hij zelf aangeeft, nog niet het einde van zijn challenge. Door gewoon te doen en de extra reistijd nuttig te besteden is het een routine geworden.

Bestuurslid Niels Mureau: “Ik ga met m’n kleine beetje de wereld niet redden, maar als iedereen het liefst vandaag nog met zijn of haar eigen kleine beetje begint , komen we samen tot iets groots”.

Met welk kleine beetje begin jij vandaag? Laat het ons weten via onze social media kanalen.