Bezoek ons archief

Welkom bij het historisch archief van waterschap Brabantse Delta. Al eeuwenlang bewaren we met uiterste zorg de documenten en objecten van het waterschap en zijn rechtsvoorgangers. Onze waterschapshistorie is vereeuwigd in zo’n tweehonderd archieven; circa twee kilometer lang! Het oudste originele stuk is opgemaakt in 1438. Ook zijn er afschriften van oudere stukken die zelfs teruggaan tot 1307. Het merendeel van de archieven is van na 1850.

Vraag archiefstuk aan

Iedereen is welkom om op afspraak het historisch archief van waterschap Brabantse Delta en zijn rechtsvoorgangers te raadplegen: of het nu is voor een spreekbeurt, een onderzoek naar het verleden van de woonomgeving of een artikel. U doorloopt hiervoor de volgende stappen.

Stap 1: dossier(s) zoeken in het online archief

In het online archief zoekt u in de inventarissen de dossiers die u graag wilt bekijken. Als u de juiste archiefdossiers hebt gevonden, noteert u de naam van het waterschap, het dossiernummer en de omschrijving van de dossiertitel. Deze gegevens heeft u nodig om de dossiers aan te vragen.

Ga naar het online archief

Stap 2: vul het aanvraagformulier in

Onderaan de pagina ziet u een aanvraagformulier. U geeft aan welke dossiers u wilt bekijken en wat u voorkeursdatum en -tijdstip is voor het bezoeken van ons archief. Per aanvraag mag u maximaal vijf dossiers aanvragen. Wilt u meerdere dossiers bekijken? Geef dit dan aan in het aanvraagformulier.

Openingstijden: dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Let op: de opgegeven voorkeursdatum is minimaal vier dagen na de aanvraag.

Stap 3: Medewerker neemt contact met u op

U ontvangt na het versturen van de aanvraag een bevestiging. Onze medewerkers nemen binnen drie werkdagen contact met u op om u te informeren over de datum en het tijdstip van uw bezoek. Wij zorgen ervoor dat de aangevraagde archieven dan voor u klaarliggen.

Stap 4: Bezoek ons archief

Gaat u naar het kantoor van Brabantse Delta voor uw archiefonderzoek? Meldt u zich dan aan bij de receptie. Neem voor uw bezoek het volgende door:

Aanvragen archiefstukken

* Verplichte velden

Controleer uw e-mailadres goed. Hierop ontvangt u namelijk een bevestiging die tevens dient als toegangsbewijs.

Openingstijden: dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Let op: de opgegeven voorkeursdatum is minimaal vier dagen na de aanvraag.

Gewenste archiefstukken

Controlevraag

Hieronder is een Saptcha-veld opgenomen om misbruik van formulieren te voorkomen. We vragen u vriendelijk om het antwoord in te vullen.

Wat is kleiner: een voetbal of een land?

 
saptcha beschrijving

Aanvullende informatie

Heeft u vragen hierover? Vul dan ons online contactformulier in of bel T 076 564 10 00.