In de klas

Vandaag Waterles!

Gastles

Een medewerker van het waterschap kan bij u in de klas een gastles verzorgen voor het voortgezet en hoger onderwijs. De gastles gaat altijd in op één specifiek onderdeel van het waterschapswerk. Denk aan de bestrijding van blauwalgen of samenwerken aan een klimaatbestendige stad. Ook kan de gastles dieper ingaan op een onderdeel van het lesprogramma. Vraag een gastles aan

Wilt u uw klas op een interactieve manier laten kennismaken met algemene onderwerpen, zoals de waterkringloop, Ruimte voor de Rivier, of de zuivering van afvalwater? Dan bent u welkom op een van onze gratis rondleidingen.

Technische opdracht in de klas

Op het VMBO en op het Technasium volgen leerlingen vaak een project rondom water en techniek. Het waterschap bedenkt daar mooie opdrachten voor. Bijvoorbeeld: hoe maak je je tuin klimaatbestendig? Ons pakket bestaat uit een gastles of rondleiding, een opdracht, een tussentijdse evaluatie en een eindpresentatie.

Digitaal lesprogramma

Droppie Water - basisschool

Droppie Water leert basisschoolleerlingen op een speelse manier over water en waterschappen in Nederland. Op de website kunnen kinderen spelletjes spelen en informatie zoeken voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook de laatste nieuwtjes van het waterschap in de buurt zijn er te vinden.

Ook kunt u deze Droppie Water stripboeken bestellen voor in de klas:

  • Droppie en de reis van het afvalwater
  • Droppie en de reis van het regenwater
  • Droppie op de dijk
  • Droppie op reis in de natuur
  • Droppie en het klimaat (nieuw!)

Ga naar Droppie Water

Waterwise - voortgezet onderwijs

Op Waterwise.nl ontdekken leerlingen met tv-fragmenten, animaties en spelletjes hoe vies rioolwater weer schoon wordt, waarom onze kelders niet onderlopen terwijl het grootste gedeelte van Nederland onder de zeespiegel ligt en of we nog droog zitten als de zeespiegel stijgt. Het is een digitale lesmodule voor de onderbouw van het vmbo, mavo, havo en vwo.

Ga naar Waterwise

Spreekbeurt & werkstuk

Ben je bezig met een werkstuk of spreekbeurt over water of het waterschap? Hieronder vind je nuttige informatie, fotomateriaal, leuke feitjes en kaartmateriaal op een rij.

Social Media

Profielwerkstuk

Moet je een profielwerkstuk maken? Informeer dan eens bij Brabantse Delta naar de mogelijkheden. Wij kunnen je begeleiden en jij kan een kijkje nemen in de wereld van het waterschap! Vul daarvoor het contactformulier in.

Films en brochures