Rondleidingen en excursies

Waterschap Brabantse Delta biedt rondleidingen aan voor het basis- en voorgezet onderwijs en andere groepen.

  • Begeleiding door professionele gidsen
  • Tarief: gratis
  • Duur: 1,5 uur
  • Dag en tijd: werkdagen tussen 09.00 - 17.00
  • Groepsgrootte: minimaal 10 personen
  • Vanaf groep 6

De rondleiding stemmen we altijd af op het niveau en de leeftijd van de groep. Voor kinderen tot en met 16 jaar vragen wij twee of meer volwassen begeleiders per 10 kinderen. Iedere bezoeker moet stevige en dichte schoen dragen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Rioolwaterzuivering Nieuwveer & Bath

Hoe zuivert het waterschap het afvalwater dat u thuis door de gootsteen en toilet spoelt? U ziet op zuivering Nieuwveer of Bath de verschillende stappen in het zuiveringsproces. Op Nieuwveer nemen we u mee naar onze nieuwe slibverwerking. Daar ziet u hoe afvalwater wordt omgezet in groene energie. Op zuivering Bath vertellen wij u meer over hoe afvalwater in bioplastic wordt omgezet.

Vraag deze rondleiding aan

Veiligheid voorop

Een bezoek aan de zuiveringen is op eigen risico. Op de zuivering kunnen minder gezonde bacteriën vrijkomen die in het algemeen géén risico vormen. De vrijkomende bacteriën kunnen wel schadelijk zijn voor een ongeboren vrucht/baby of voor mensen met een zwakke gezondheid. Het waterschap raadt daarom een bezoek aan de zuiveringen dringend af voor:

  • zwangere vrouwen 
  • (oudere) personen met een zwakke gezondheid 
  • kinderen tot 10 jaar

Bezoekadressen

Zuivering Nieuwveer

Biezenstraat 7
4823 ZJ Breda
Routebeschrijving

Zuivering Bath

Gemaalweg 2
4411 SV Rilland-Bath (Maakt u gebruik van navigatie? Voer Rilland in)
Routebeschrijving

Gemaal Keizersveer

Aanwassenweg 4
4944 SB Raamsdonk
Routebeschrijving

Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

Om overstromingen te voorkomen zet waterschap Brabantse Delta gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer krijgt u een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij u uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Ook gaat u op kleine schaal zelf aan de slag door waterstromen te verleggen en dammen te bouwen. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder.

Vraag deze rondleiding aan

Markdal Breda en tuinen Bouvigne

Tijdens deze rondleiding vertellen wij u meer over de geschiedenis van de kasteeltuinen Bouvigne en krijgt u uitleg over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Tijdens de rondleiding krijgt u een beeld van het verleden en het heden van Landgoed Bouvigne, het Markdal en de functie ervan.

Vraag deze rondleiding aan

Bezoek tuinen Bouvigne

De tuinen van Bouvigne zijn iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend. U kunt deze op eigen gelegenheid en gratis bezoeken. Een rondleiding met gids door de tuinen is alleen mogelijk in combinatie met een rondleiding door het Markdal. Gaat u zelf de tuinen bezoeken? U bereikt de tuinen via het hoofdkantoor van waterschap Brabantse Delta. Bij de receptie liggen informatiefolders over de tuinen.

Meer over Landgoed Bouvigne