Rondleidingen en excursies

Waterschap Brabantse Delta biedt rondleidingen aan voor het basis- en voorgezet onderwijs en andere groepen.

  • Begeleiding door professionele gidsen
  • Tarief: gratis
  • Duur: 1,5 uur
  • Dag en tijd: werkdagen tussen 09.00 - 17.00
  • Groepsgrootte: minimaal 10 personen
  • Minimumleeftijd: vanaf groep 6

De rondleiding stemmen we altijd af op het niveau en de leeftijd van de groep. Voor kinderen tot en met 16 jaar vragen wij twee of meer volwassen begeleiders per 15 kinderen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Rioolwaterzuivering Nieuwveer en Bath

Wegens bouwwerkzaamheden worden op beide zuiveringen de komende maanden geen rondleidingen gegeven:

  • Rioolwaterzuivering Nieuwveer tot 1 mei 2018. Na 1 mei weer mogelijk.
  • Rioolwaterzuivering Bath tot 1 juni 2018. Na 1 juni weer mogelijk.

Gemaal Keizersveer en Overdiepse Polder

Om overstromingen te voorkomen zet waterschap Brabantse Delta gemalen in en geven we ruimte terug aan de rivier. Op gemaal Keizersveer krijgt u een uitgebreide rondleiding over het gemaal en geven wij u uitleg over het terpenplan in de Overdiepse Polder. Ook gaat u op kleine schaal zelf aan de slag door waterstromen te verleggen en dammen te bouwen. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de Overdiepse Polder.

Vraag deze rondleiding aan

Markdal Breda en tuinen Bouvigne

Tijdens deze rondleiding vertellen wij u meer over de geschiedenis van de kasteeltuinen Bouvigne en krijgt u uitleg over de natuur in het dal, de Mark die er doorheen slingert en de functie van een waterberging. Tijdens de rondleiding krijgt u een beeld van het verleden en het heden van Landgoed Bouvigne, het Markdal en de functie ervan.

Vraag deze rondleiding aan

Bezoek tuinen Bouvigne

De tuinen van Bouvigne zijn iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend. U kunt deze op eigen gelegenheid en gratis bezoeken. Een rondleiding met gids door de tuinen is alleen mogelijk in combinatie met een rondleiding door het Markdal. Gaat u zelf de tuinen bezoeken? U bereikt de tuinen via het hoofdkantoor van waterschap Brabantse Delta. Bij de receptie liggen informatiefolders over de tuinen.

Meer over Landgoed Bouvigne