Wie mag stemmen en waar?

Op 20 maart vinden de verkiezingen plaats. Er zijn twee verkiezingen tegelijkertijd. Je ontvangt thuis twee stempassen: een stempas voor de verkiezing van de Provinciale Staten en een stempas voor de waterschapsverkiezingen. Neem beide passen mee naar de stembus.

Wie mag stemmen?

Volwassenen met de Nederlandse nationaliteit, EU-burgers en niet-Nederlanders met een geldige verblijfsvergunning mogen stemmen voor de waterschapsverkiezingen. Om een stem uit te kunnen brengen gelden de volgende eisen:

• Je bent 18 jaar of ouder
  • Je bent niet uitgesloten van het kiesrecht
  • Je woont volgens Basisregistratie Personen op de dag van kandidaatstelling in een waterschap

Waar kun je stemmen?

De stembureaus zijn geopend van ’s ochtends 07.30 tot ’s avonds 21.00 uur. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen om te stemmen. Op de website van de gemeente waar je woont of waar je wilt gaan stemmen, staat meer informatie over de locaties van de stemlokalen.

Alphen-Chaam

Zundert

Halderberge

Meer informatie