Toekomstvisie 2023

24 augustus 2018 Het waterschap gaat graag in gesprek met de omgeving met het oog op de toekomst. Samen wordt gesproken over de verwachte ontwikkelingen voor de komende jaren en wat dat betekent voor West- en Midden-Brabant.
Het waterschap gaat graag in gesprek met de omgeving met het oog op de toekomst. | © Brabantse Delta

In gesprek met de omgeving

Vertegenwoordigers uit het algemeen bestuur gaan op drie verschillende avonden met de omgeving in gesprek. De thema’s en data van de verschillende avonden zijn:

  • Landbouw en natuur: woensdag 19 september
  • Stad en water: woensdag 17 oktober
  • Industrie en bedrijvighei: woensdag 14 november

De uitkomsten van alle bijeenkomsten worden samengevat en zijn input voor het bestuur.

Bijeenkomst ‘landbouw en natuur’

Woensdagavond 19 september vond de eerste bijeenkomst met het thema landbouw en natuur plaats. Martha Bakker (Wageningen Universiteit) opende de avond met een presentatie over het veerkrachtiger maken van de natuur door middel van biodiversiteit. Vervolgens reageerden Werner Louwerse (agrariër), Johan Elshof (ZLTO), Hans Schep (Brabant Landschap) en Selçuk Akinci (BMF) op vragen die gesteld werden naar aanleiding van de voorgaande presentatie. Vervolgens deelde de aanwezigen zich in verschillende groepen om met elkaar dieper op de inhoud in te gaan. We kunnen terugkijken op avond vol energierijke gesprekken over de toekomst.

Bijeenkomst ‘stad en water’

Woensdagavond 17 oktober vond de tweede bijeenkomst met het thema Stad van de Toekomst plaats. Na een intro van Karin van den Berg (algemeen bestuurslid) en Aletta van der Veen (wethouder Gilze en Rijen) gaven Thomas van den Berg (landschapsarchitect), Janneke de Vries (burgerinitiatief 1000 blauwe tuinen), Vincent Kuiphuis (gemeente Breda) en Etteke Wypkema (waterschap Brabantse Delta) een pitch als voorproefje op de sessies die volgden. Tijdens de sessies gingen we na een inspirerende presentatie van bovengenoemde personen in discussie over de stad van de toekomst.

Bijeenkomst ‘Industrie en bedrijvigheid’

Datum: 14 november 2018
Tijd rondleiding: 18.45 tot 19.30 uur
Tijd bijenkomst: 19.30 tot 22.30 uur
Locatie: Cosun Innovation Center, Kreekweg 1, Dinteloord

Circulariteit, een veranderend klimaat en reststromen. Zomaar wat thema’s die relevant zijn voor de manier waarop we produceren en verwerken. Het waterschap wil graag met u in gesprek over deze ontwikkelingen en het bijbehorende toekomstbeeld. We nodigen u uit voor een netwerkbijeenkomst voor de sector industrie/bedrijvigheid. Op deze bijeenkomst zullen diverse sprekers een pitch houden over ontwikkelingen vanuit hun vakgebied, zodat we inspiratie kunnen opdoen voor de toekomst. En waar kunnen we dat beter doen dan in een gebouw dat speciaal is ontworpen voor het stimuleren van samenwerking en kennisdeling? Voorafgaand aan de bijeenkomst is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding in het Cosun Innovation Center.

De uitnodiging met verdere informatie over de avond vindt u hier. U kunt zich hieronder aanmelden.

* Verplichte velden

Voornaam:

Achternaam:

organisatie

E-mailadres:

Aanwezig aantal personen:

Hoeveel dagen heeft een week (in cijfers)?

 
saptcha beschrijving