Home

Nieuws

 • Wateroverlast West-Brabant

  De maand mei is kletsnat. En omdat het al een half jaar veel natter is dan normaal, zijn de beken en sloten vol. De bodem is helemaal verzadigd. De grondwaterstanden zijn erg hoog. Elke bui die erbij komt, geeft dan snel wateroverlast. Afgelopen nacht en deze ochtend heeft het in korte tijd extreem veel geregend. Op sommige plekken in ons werkgebied is de wateroverlast groot. Straten en kelders lopen onder water en agrariërs hebben veel last van water op hun land.

  Wateroverlast Dorst
 • Niels Mureau, de man van de Waterketen

  Niels Mureau. Bestuurder, loco-dijkgraaf, agrarisch ondernemer, consultant en bovenal: verbinder en pionier. Per 1 juni 2024 legt hij zijn taken als lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta neer.

 • Nat voorjaar ideaal voor de zomer

  De afgelopen maanden waren vooral nat. Nog niet echt een prachtig voorjaar. Een warme en droge zomer lijkt dan ook heel ver weg. Toch nemen we als Brabantse Delta nu maatregelen om voorbereid te zijn op zo een warme en droge periode. Want het weer kan zomaar omslaan.

Brabantse Delta in beeld

Waterschap Brabantse Delta zorgt voor een omgeving waarin iedereen rondom water veilig kan wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst!

Ontdek meer over ons werk