Wilt u bomen of planten plaatsen, snoeien of verwijderen? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.
 

Vergunning of melding?

Wanneer u bomen of planten wilt plaatsen of verwijderen, is het van belang te weten waar u dat wilt doen: bij een A-, B- of C-water en/of in de buurt van een waterkering. In de Legger is bepaald welke wateren het label A-, B- of C-water hebben gekregen. In de Legger waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een waterkering. Behalve de watergangen en waterkeringen zelf, is ook de bijbehorende beschermingszone van belang.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd.

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?