In de grafkapel op Landgoed Bouvigne zijn begin 2016 Mia Rutjes en Molleke Bijkerk herbegraven. Deze twee meisjes woonden in De Boldershof, 'Rooms-Katholieke Internaat voor zwakzinnige meisjes' in Druten, bij Nijmegen. Ze waren in mei 1940 samen met de andere bewoonsters en begeleiders op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld dat in die omgeving was uitgebroken. Nog tijdens de evacuatie of kort daarna zijn Mia en Molleke door de ontberingen overleden. Op het Landgoed Bouvigne kregen ze hun laatste rustplaats in de veronderstelling dat ze na de oorlog herbegraven zouden worden. Pas in 2015 kwam aan het licht dat ze nog steeds op het landgoed lagen.

Het verhaal van de ‘Meisjes van Bouvigne’ staat centraal in de TV-uitzending van ‘De Zaak van je leven’ op 8 december 2020.

Kantoor en tuinen Bouvigne tijdelijk gesloten

In verband met COVID 19 volgt het waterschap de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn het kantoor en de tuinen van Bouvigne gesloten voor het publiek. Het waterschap vraagt begrip voor die maatregel. Zodra het weer mogelijk is, stelt het waterschap de tuinen weer open en kan iedereen een kijkje nemen bij de grafkapel.

Meer informatie over het verhaal van Mia en Molleke op Bouvigne is te vinden op de website van landgoed Bouvigne

Hoeksteen Bouvigne