Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 30-09-2020
Reageren voor: 26-10-2020

Voor het proces Programmeren & Monitoren zoeken wij een

Ecoloog
(Breda, 32 a 36 uur) 


Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Team/proces
Onze organisatie is ingericht op basis van processen.
Het team Kennis, binnen het proces Programmeren en Monitoren, bestaat uit meerdere taakgroepen namelijk waterkwaliteit/ecologie, hydrologie, waterkeringen en  waterketen. Het team is verantwoordelijk voor advisering aan diverse processen en met name aan beleid/plannen, programmeren, bouwen, onderhouden en bedienen. Het speelt binnen het proces Programmeren en Monitoren een belangrijke rol in de pdca-cyclus en investeert in kennisontwikkeling, zodat we voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen en vraagstukken. De functie valt binnen de taakgroep waterkwaliteit/ecologie.
 

De functie
Als ecoloog geef je advies aan diverse processen, met name onderhouden, bouwen, plantoetsing/vergunningverlening en beleid & plannen. Je bent tevens verantwoordelijk voor de ecologische inbreng in projecten. Je denkt hierin vanuit mogelijkheden in plaats vanuit belemmeringen.
De werkzaamheden zijn breed en variëren van bijvoorbeeld veldwerk, adviseren aan onderhoud (onder andere om natuurvriendelijker te maaien en exoten te bestrijden) en in inrichtingsprojecten, opstellen en uitvoeren van monitoringsplannen, bijdragen aan het opstellen van peilbesluiten tot korte adviesvragen bijvoorbeeld in het kader van vergunningen. Je takenpakket is dus boeiend en breed.
 

Wij vragen
Je bent enthousiast, initiatiefrijk en een evenwichtige en sterke persoonlijkheid en je kunt projectmatig werken en procesgericht denken. Je werkt goed samen met andere collega’s binnen en buiten het waterschap. Je hebt een proactieve houding en hebt oog voor innovaties. Je bent analytisch sterk en je durft een goed onderbouwd advies te geven, gericht op verbetering. Als deskundige adviseur weet je effectief te communiceren.

Hoewel enkele jaren relevante werkervaring altijd welkom is, nodigen we ook nadrukkelijk beginnend ecologen uit om te solliciteren. Je bent goed op de hoogte van de vigerende natuurwetgeving en ontwikkelingen daarin. Ervaring bij een waterbeheerder, kennis van de soortgroepen macrofauna en/of waterplanten en ervaring met datascience zijn een pre.

Je hebt een opleiding gevolgd op HBO/WO niveau op het gebied van (aquatische) ecologie of biologie. Je bent op de hoogte van de laatste (technologische) ontwikkelingen in je vak.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Wij bieden
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.916,- en maximaal €3.974,- bruto per maand (schaal 9). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.


Interesse?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 25 oktober, via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken vindt digitaal plaats via Microsoft Teams en staat gepland op 2 november. De tweede ronde vindt plaats op 10 november.

Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met Ad Bouten, teammanager Kennis (076 564 15 87). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers of Tessie Horn via 076- 564 10 00.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature