Waterschappen hebben de taak om rioolwater te zuiveren. Er komen steeds meer vreemde stoffen in het water terecht. Dat maakt de zuivering van het water ingewikkelder. Moeten we allemaal wat beter letten op wat we doorspoelen of moeten de waterschappen steeds meer belastinggeld investeren in zuiveringen? Tijdens de verkiezingen kun je laten weten hoe jij de toekomst van ons water ziet. 

Eigen gedrag of belasting aanpassen

Inwoner Tim:

''Opgeruimd staat netjes. Een beetje verf dat over is, spoel je snel weg, denk je dan. Of dat frietvet dat kan ook wel een door de wc. Maar laatste werd ik erop gewezen dat het goed is om erbij stil te staan, wat er daarna mee gebeurt. Het rioolwater raakt extra vervuild door alles wat we even snel wegspoelen en het kost dus extra moeite en belastinggeld, voordat dat water terug de natuur ik kan! Dat zet je aan het denken: wil ik meer gaan betalen? Of bewuster omgaan met water en milieu en dus niet meer alles in de goot of het toilet gooien?''

Benieuwd hoe de politieke partijen over het dilemma denken? 

Kijk dan deze video's. In de eerste video gaan AWP, CDA en 50PLUS met elkaar in debat en in de tweede video hoor je hoe VVD, PvdA en West-Brabant Waterbreed over de stelling 'eigen gedrag of belasting aanpassen' denken. 

Andere dilemma's