Festival Waterrijk

21 oktober 2018 (11:00 - 17:00 uur)
Activiteitencentrum Kraaijenberg, Fianestraat 21 | Afvalwaterpersstation Binnenbandijk 5, Bergen op Zoom

Tijdens festival Waterrijk worden er volop activiteiten aangeboden rondom het thema water.

Tijdens festival Waterrijk worden er volop activiteiten aangeboden rondom het thema water. Je kunt zien wat er boven de grond van het natuurgebied leeft in en op het water, maar je leert ook wat er onder de grond zit! Wist je dat daar leidingen lopen waardoor rioolwater, aardgas en olie vervoerd worden? Door het doen van een puzzeltocht kom je alles over het natuurgebied te weten! Weet jij alle vragen te beantwoorden?!

Organisatie
Festival Waterrijk wordt georganiseerd door waterschap Brabantse Delta in samenwerking met Brabants Landschap. Samenwerkingspartners zijn LSNed, Evides, Brabant Water en Waterpoort.

Activiteiten
De opzet van de dag is om een kijkje te geven in de achtertuin van de omwonenden. Veel inwoners van Bergen op Zoom wandelen of fietsen door het natuurgebied. We willen ze laten zien dat er meer is dan je kunt zien. Rondom ons AWP en activiteitencentrum Kraaijenberg worden een tal van activiteiten georganiseerd. Gezinnen kunnen een puzzeltocht doen waarbij ze aan de hand van vragen foto’s moeten maken. Bij het afronden van de puzzeltocht ontvangen zij een goodiebag. Het waterschap zal een rondleiding door het AWP geven (met het oog op de renovatie), rondom het gebouw zullen stands staan waar gemeente Bergen op Zoom, Waterpoort en LSNed zichzelf profileren. Verder zal de watertafel, een rioolspel en een opstelling van rioolbuizen waar met een rioolinspectieauto doorheen gereden kan worden opgesteld staan. LSNed zal laten zien wat er onder de grond wordt vervoerd door de buisleidingenstraat, Evides neemt een smaakjeswater caravan mee waar kinderen zelf smaakjeswater kunnen maken en een levend ganzenbordspel. Daarnaast zullen er een aantal foodtrucks zijn om bezoekers te voorzien van koffie, fris en wat lekkers. Brabant Landschap heeft een zelfde opstelling van stands en activiteiten op hun terrein.

 Deelname is gratis