Inloopavond Margrietstraat

18 april 2019 (19:00 - 21:00 uur)
Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd (Pastoor van Breugelstraat 45, 4744 AA)

Inloopavond Margrietstraat

Waterschap Brabantse Delta werkt samen met de gemeente Halderberge aan het verminderen van wateroverlast in Bosschenhoofd. De gemeente gaat het regenwater, dat terecht komt op de daken van woningen rondom en in de Margrietstraat, anders afvoeren. Het regenwater wordt niet langer via de riolering afgevoerd, maar via de watergang (sloot) aan de westzijde van Bosschenhoofd. Dit is de waterloop die van de Margrietstraat tot de waterberging Albano loopt. Het waterschap heeft de opgave om ervoor te zorgen dat deze sloot dit extra water aankan.

 

De afgelopen twee jaar is er met grondeigenaren veel gesproken over de aanpassingen aan de watergang en wat dat voor hun situatie betekent. Daarnaast hebben we op verschillende gebieden laten onderzoeken wat de gevolgen van de aanpassingen zijn. De opgehaalde informatie heeft geleid tot een ontwerp projectplan. Dit plan is voorgelegd aan ons dagelijks bestuur.

 

Op donderdag 18 april 2019 is er een inloopavond in hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd (Pastoor van Breugelstraat 45, 4744 AA) om het ontwerp projectplan in te zien en te bespreken. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er de mogelijkheid tot binnenlopen. De Pastoor van Breugelstraat en de Vaartweg zijn deze dag gesloten voor doorgaand verkeer. Er worden verkeersregelaars ingezet om het plaatselijke verkeer door te laten. Hotel De Reiskoffer blijft bereikbaar.