Standplaats: Breda
Niveau: HBO
Plaatsingsdatum: 23-11-2021

Dit ga je doen

Als Hogere veiligheidskundige werk je binnen het proces Bouwen met de ingehuurde aannemers. Je adviseert op basis van het beleid. Je toetst de V&G Bouw en de Machine Richtlijn in alle fasen van het project (voorbereiding, ontwerp, uitvoering tot en met oplevering). Daarnaast borg je het beleid van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM).

De functie van Hogere Veiligheidskundige houdt onder andere het volgende in:

 • Je bent betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten
 • Je adviseert je collega’s over veiligheid tijdens de bouw
 • Je toetst specifieke Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op volledigheid, actualiteit en betrouwbaarheid
 • Je werkt mee aan verbetering van het proces V&G en Machine Richtlijn, de kwaliteit daarvan en het ontwikkelen van ondersteunende tools, formats en de aanbestedingsprocedures en documenten.
 • Je toetst en actualiseert aan de hand van veranderende wetgeving
 • Toezicht houden op de beoordeling van PBM’s
 • Je houdt de projectteams op de hoogte van de voortgang van de vastgestelde veiligheidsdoelen
 • Bewaakt de uitvoering en effectiviteit van voorgestelde corrigerende en preventieve maatregelen naar aanleiding van de project specifieke RI&E
 • Je verzorgt de juiste naleving van contracteisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit
 • Ondersteunen van de calamiteiten- en projectenorganisatie
 • Je adviseert over ATEX, elektronische veiligheid, gevaarlijke stoffen en installatie en –machine veiligheid
 • Je speelt als vraagbaak op het gebied van veiligheid op de bouwplaats
 • Je bent dé vraagbaak binnen de proces Bouwen op het gebied van veiligheid

Dit ben jij

 • Je bent resultaatgericht en hebt gevoel voor diverse belangen en verhoudingen binnen het waterschap en bij de opdrachtnemer
 • Je hebt een ruime ervaring als Hogere Veiligheidskundige in de Bouw
 • Je hebt ervaring met het werk van een waterschap of een vergelijkbare organisatie
 • Je hebt actuele kennis van veiligheidseisen en maatregelen binnen projectmanagement
 • Je hebt kennis van het VGM- managementsysteem en VCA
 • Je bent een energiek, nieuwsgierig en sociaal persoon. Je bent enthousiast over het belang van veiligheid en weet anderen op positieve wijze hierin mee te nemen
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en weet de verbinding tot stand te brengen, zowel met de werkvloer als met het management
 • Je bent een gecertificeerd HVK’er (is een pré)
 • Een expert met kennis van relevante wet- en regelgeving, waterzuiveren en waterveiligheid
 • Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Dit bieden we jou

Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur minimaal € 3.306, - en maximaal € 4.550, - bruto per maand (schaal 10). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 21% bovenop je brutosalaris. Jouw individueel keuzebudget kun je uit laten betalen of inzetten voor onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en extra verlofdagen van kopen. Je ontvangt in eerste instantie een jaarcontract. Deze vacature betreft een vaste functie. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden behoort na dat jaar een vast contract tot de mogelijkheden.

Hier ga je werken

Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West-Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.
Ben jij Hogere Veiligheidskundige die ervoor zorgt dat jouw collega’s veilig kunnen bouwen aan rioolwaterzuiveringen, pompen, dijken of waterlopen? Ben jij Veiligheidskundige met een achtergrond in de bouw en heb jij actuele kennis van veiligheidseisen en maatregelen binnen projectmanagement? Lijkt het jou uitdagend om mee te werken aan grote maatschappelijke opgaven, zoals voldoende en schoon water in West- en Midden Brabant en onze 800.000 inwoners beschermen tegen overstromingen?
Bij Waterschap Brabantse Delta bieden we je een uitdagende, moderne werkplek met gepassioneerde collega’s waarbij je vanuit jouw expertise in veiligheid een positieve impact kan hebben op jouw collega’s en de maatschappij.

Proces
Bij één van de leukste overheidswerkgevers van Nederland! Waterschap Brabantse Delta heeft een open en informele cultuur waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ambitie en initiatief worden gestimuleerd. Veiligheid staat hoog op de agenda. We leren graag van jouw ervaring en verwelkomen je graag in het ons team.
Je komt te werken binnen proces Bouwen. Een enthousiaste en energieke club van zo’n 65 collega’s die zich bezighouden met bijvoorbeeld de aanleg van een ecologische verbindingszone, het verbeteren van een dijk, renovatie van een gemaal of het (ver)bouwen van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Veiligheid staat binnen de afdeling bouwen van het Waterschap voorop.
Je gaat werken met meerdere projectteams die verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten. Als Hogere Veiligheidskundige adviseer je je collega’s, het management en de projectteams op het gebied van veiligheid en werk je samen met de Middelbare Veiligheidskundigen.
Daarnaast heb je regelmatig afstemming met collega’s van andere processen zoals Organisatie, Bedienen en Onderhouden.
Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je gaat gedeeltelijk vanuit huis werken, op projectlocaties en daarnaast een aantal dagen op ons mooie kantoor op landgoed Bouvigne in Breda.

Enthousiast? Reageer!

Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. De vacature blijft openstaan tot het moment dat we een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martijn van Elswijk manager Bouwen (076 564 12 71).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36).


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Het formulier wordt geladen.