Camille (16) vertegenwoordigt Midden- en West-Brabant in het Nationaal Jeugdwaterschapbestuur. Daarnaast zet ze zich lokaal in om jongeren bewust te maken van het werk van de waterschappen.

Over Camille

Dit schooljaar is Camille begonnen met de opleiding Finance & Control (international) op Avans Hogeschool in Breda. “Ik vind het erg belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan de gevolgen van de klimaatverandering. Deze hebben veel effect op de waterschappen. Ik heb ook meegelopen in de klimaatmars en hoop dat ik als jeugdbestuurder meer jongeren bewust kan maken van wat zij zelf kunnen betekenen in het veranderende klimaat en hoe ze het waterschap daarbij kunnen helpen. Daarnaast merk ik dat er nog veel onbekendheid is onder jongeren over de taken van het waterschap. Ook daar wil ik me voor inzetten.”  

De afgelopen periode heeft Camille kennisgemaakt met het waterschapswerk en heeft ze meegelopen met verschillende collega’s. Ze is klaar om aan de slag te gaan als jeugdbestuurder. 

Video - Jeugddijkgraaf Camille stelt zich voor

 

Wat doet een jeugdbestuurder?

Wil je weten wat een jeugdbestuurder precies doet? Volg Camille dan via social media.

Volg Camille op Instagram

Camille zoekt collega’s

Naast een jeugddijkgraaf is waterschap Brabantse Delta nog op zoek naar twee jeugdbestuurders die samen met Camille het jeugdbestuur van waterschap Brabantse Delta vormen. Waterschap Brabantse Delta ziet in het jeugdbestuur een rol voor drie jongeren. Eén jeugddijkgraaf en twee jeugdbestuurders die het jeugdbestuur in het werkgebied van de Brabantse Delta samen oppakken.

Ook interesse om jeugdbestuurder te worden?

Je leest er alles over op de pagina jeugdbestuurder worden.