Lid algemeen bestuur en fractievoorzitter 

Woonplaats: Breda

Lid van het algemeen bestuur sinds: 2015  

Joep Taks

Ik ben een groot liefhebber van de Mark en het Markdal in Breda. Een schitterend natuurgebied. Of je er nu doorheen fietst in het voorjaar. Of doorheen wandelt in het najaar. De Mark heeft ieder seizoen zijn eigen pracht en praal.

Maar geboren en getogen aan de oevers van de Mark, wonend in een straat die tot 1935 Gedempte Markstraat heette, heb ik ook minder goede herinneringen aan de rivier. Zo kan ik me de overstroming op 5 december 1961 nog goed herinneren. Een moment waarop ik me realiseerde dat goed waterbeheer van essentieel belang is. 

"Ik zet me in voor een optimale taakuitoefening tegen zo laag mogelijke lasten"

Joep Taks

Windmolens, groene weilanden, witte betonnen buizen op een rij.

In de gemeenteraad van Breda ben ik politiek actief namens 50PLUS, een eervolle taak. Dit combineer ik met mijn fractievoorzitterschap van 50PLUS bij het waterschap. Ik zet me in voor de waterschapstaken vanuit het partijprogramma van 50PLUS.

Hierbij gaan thema's als waterveiligheid en waterkwaliteit mij aan het hart. Deze taken moeten optimaal worden uitgevoerd tegen zo laag mogelijke lasten. Ook moeten we als waterschap onze ogen niet sluiten voor de ontwikkelingen op het gebied van klimaat. 

Functie

  • Bestuurslid fractie 50PLUS
  • Financiële belangen: geen
  • Nevenfunctie: raadslid fractie 50PLUS gemeente Breda (bezoldigd)

Vragen aan Joep? Neem contact met hem op