Maintenance Engineer

Wil jij bijdragen aan een goed functionerend watersysteem én veilige dijken? En weet jij de juiste balans te vinden tussen goed werkende gemalen, sluizen en stuwen en de kosten om ze te onderhouden? Kom dan bijdragen aan het onderhouden van ons waterwerk.

Minimum aantal uur per week:
Maximum aantal uur per week: 36
Locatie: Breda
Niveau: hbo
Sluitingsdatum: 12-08-2024

Direct solliciteren

Jouw waterwerk raakt ons allemaal

Als maintenance engineer bij waterschap Brabantse Delta zorg je elke dag dat mensen veilig kunnen wonen, werken en genieten in en om het water. Jouw ervaring en kennis zijn daarbij onmisbaar. Jij zorgt ervoor dat onze assets in de gewenste conditie blijven en hun gevraagde prestaties blijven leveren, zoals onze (visvriendelijke) poldergemalen met pompinstallaties, sluizen, stuwen en beweegbare bruggen. Jij stelt het juiste onderhoudsconcept op waarbij risico's beheerst zijn tegen acceptabele kosten. Je monitort tussentijds de prestaties om te zorgen dat de asset aan zijn prestatie voldoet. Je kijkt hierbij naar prestaties, kosten en risico’s om technische storingen te voorkomen. Je stelt meerjaren-onderhoudsplannen op en je analyseert data, waardoor je op tijd adviseert over renovaties of nieuwbouw. Je neemt deel aan nieuwbouw/renovatieprojecten waarbij je een adviserende rol hebt, de onderhoudsbelangen inbrengt en ervoor zorgt dat in de projectfase de onderhoudsconcepten worden opgesteld of aangepast. Je brengt ideeën en plannen duidelijk over naar de technische collega’s én de managers. Dit doe je op kantoor in Breda en op de steunpunten in ons werkgebied.

Dit raakt jou

  • Jij vindt het leuk om een functie zelf mee vorm te geven. Jouw inbreng en kennis is hierbij van belang. Je komt niet in een gespreid bedje terecht, maar kan dit zelf mee ontwikkelen. 
  • Jij houdt van afwisseling in je werk. Het ene moment ben je bezig met het verbeteren van de huidige processen of het opstellen van een onderhoudsstrategie. Het andere moment monitor je de prestaties van onze bezittingen.
  • Jij bent duidelijk en helder, en kunt daarom jouw plannen en ideeën aan iedereen uitleggen. Of dit nu de manager is, of een (cultuur)technische collega of monteur.
  • Jij weet precies hoe je complexe problemen kunt ombuigen tot uitvoerbare en kostenefficiënte oplossingen. Daarvoor haal je natuurlijk input op bij je collega’s.
  • Jij vindt het leuk om vragen te beantwoorden over het verminderen van verstoringen.
  • Samenwerken geeft jou energie, je zoekt makkelijk contact met de andere maintenance engineers, assetmanagers, onderhoudsadviseurs en technische collega’s uit de onderhoudsteams. We doen het samen!

Dit bieden we jou

Heb je zin om binnen een gezellig team elke dag bij te dragen aan ons waterwerk in Midden- en West-Brabant? Dan ben je meer dan welkom bij waterschap Brabantse Delta. Naast leuke collega’s en een fijne werksfeer, krijg je alle vrijheid om jouw werk op jouw eigen manier te doen. Je krijgt een laptop, een telefoon, thuiswerkbudget en ruimte om je door te ontwikkelen.

Je start met een jaarcontract. Zijn we allebei tevreden, dan volgt een vast contract. Bij een werkweek van 36 uur verdien je minimaal € 4.385 en maximaal € 6.058 (schaal 11). Daarbij krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 21%. Je kiest zelf waarvoor je dit budget inzet. Denk aan extra vrije dagen, vakantiegeld of een eindejaarsuitkering. Jouw IKB-budget is maandelijks beschikbaar. Je bepaalt zelf in welke maand(en) je dit laat uitbetalen. Ook is er jaarlijks budget beschikbaar voor bijscholing.

En je krijgt nog meer! Een personeelsvereniging met leuke activiteiten bijvoorbeeld. We organiseren ieder jaar een afdelingsuitje en een groot en gezellig eindejaarsfeest. Waterschap Brabantse Delta heeft een actief jongerennetwerk voor alle collega’s tot en met 35 jaar. Daarnaast bieden we interessante buitenlandmogelijkheden bij onze projecten.

Raakt dit waterwerk jou?

Heb je een technische hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van onderhoudskunde, bedrijfskunde, werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek? En heb je minimaal 5 jaar ervaring met het opstellen van risicogebaseerde onderhoudsconcepten. Klinken de termen RCM, FME(C)A, LTAP, MJOP en RCA jou bekend in de oren? Dan maken we heel graag kennis met jou. Zeker als je technische ervaring en kennis hebt uit de wereld van water.

Voor vragen over de functie kun je vanaf 22 juli contact opnemen met Nino Wouters, maintenance engineer (076 564 19 62). Vanaf 29 juli kun je contact opnemen met Jeroen Verschuren (076 564 13 94).

Heb je vragen over de procedure of je sollicitatie? Neem dan contact op met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36), HR-ondersteuning.

Je kan reageren tot en met zondag 11 augustus. De gesprekken staan gepland op maandagochtend 19 augustus.

Is dit toch niet helemaal jouw baan, maar ken je iemand anders bij wie dit wel helemaal past? Tip die persoon. Je maakt ons erg blij. Alvast bedankt!

Over ons 

Er is weinig zo belangrijk als water. Dat voel je als je werkt bij waterschap Brabantse Delta. Samen met zo’n 870 enthousiaste collega’s nemen we onze verantwoordelijkheid. Dragen we bij aan veilig wonen, werken en genieten in en om het water. Voor iedereen in de regio. Waterwerk is levenswerk. Vooral met de klimaatproblemen die op ons afkomen. Want de beschikbaarheid van water lijkt voor de meeste mensen misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Jij zorgt dat ons water schoon is en de natuur kan groeien en bloeien. Dankzij jou blijven onze dijken sterk. En kunnen agrariërs hun gewassen laten groeien. En dat doe je met de nieuwste technieken en innovaties. Vandaag én in de toekomst.

Het formulier wordt geladen.

Dit bieden we jou nog meer: