Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: MBO
Plaatsingsdatum: 02-06-2021

 ‘Ben jij op zoek naar een afwisselende baan, binnen een dynamisch team en in een organisatie waar een grote maatschappelijke bijdrage wordt geleverd?’ Lees dan deze vacature tekst.

Medewerker Handhaving

Standplaats Breda

Organisatie
Het team Omgeving van het proces Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) is door uitbreiding van werkzaamheden per direct op zoek naar een medewerker Handhaving, voor 36 uur per week. Het betreft vooralsnog een tijdelijke capaciteitsuitbreiding tot 31 december 2022. In het najaar van 2022 zal de invulling van deze capaciteitsuitbreiding worden geëvalueerd. Op basis van deze evaluatie zal het dagelijks bestuur, van het waterschap, een besluit nemen of deze tijdelijke capaciteitsuitbreiding structureel aan de VTH-formatie wordt toegevoegd.

Medewerker Handhaving VTH
Ben jij die betrokken medewerker die met collega’s een bijdrage wil leveren aan het realiseren van een schone en veilige leefomgeving? Lees dan snel verder!
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West-Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.
Het proces VTH bestaat uit vier teams, een strategisch centraal team, één team Vergunningen en twee teams Toezicht & Handhaving (T&H). De twee teams T&H zijn gelijkwaardige teams en als Medewerker Handhaving word je in team Omgeving.
 

De functie
De medewerker handhaving is een allround toezichthouder.
Je houdt integraal toezicht op de naleving van specifieke wet- en regelgeving en handhaaft zo nodig. Je houdt toezicht op een juiste uitvoering van de vergunningsvoorschriften. Je inventariseert en beoordeelt ontwikkelingen, trends en onderzoeken op het vakgebied en adviseert hierover. Daarnaast adviseer je over verbeteringen in werkprocessen en werkmethoden.
Samen met je collega’s, partners en intern betrokken collega’s draag je actief bij aan het bereiken en behouden van de doelen die het waterschap met het uitvoeringsprogramma beoogt, namelijk vanuit de doelstellingen van het waterschap effectieve en duurzame gedragsbeïnvloeding.
Voor deze functie word je ingezet op twee domeinen; keringen en de agrarische sector. De verdeling is ongeveer 18 uur p/w per domein. In overleg kunnen ook twee personen deze functie invullen, ieder voor tenminste 18 uur per week.
 

Wij vragen
Een enthousiaste en betrokken collega die zowel zelfstandig als in een team kan samenwerken. Je staat stevig in je schoenen en bent communicatief vaardig, je kan omgaan met weerstand en werkt daarbij resultaat- en kwaliteitsgericht. Je bent omgevingsbewust, je stelt de klant centraal en je bent goed in staat snel een oordeel te vormen. Je weet wat je wilt en draagt verantwoordelijkheid voor je eigen taak en ontwikkeling door initiatief te nemen en creativiteit te tonen. Je draagt daarbij de waarden van het waterschap en het proces actief uit en streeft naar wendbaarheid, transparantie en effectiviteit.

Voor deze functie wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd ( bij voorkeur een MBO-milieutechniek/kunde of vergelijkbare opleiding). Relevante ervaring binnen VTH, waterbeheer en/of een waterschap heeft de voorkeur. Het is een pré als je de opleiding ‘Toezicht- en handhaving water’, ‘Hamil’ hebt gevolgd en je aantoonbare ervaring met het proces toezicht en/of handhaving hebt. Heb je geen relevante opleiding dan dien je deze aanvullend te volgen.

Je beschikt over een rijbewijs B en bent bereid om ook buiten kantoortijden en in het weekend solistisch te werken. Een dienstwagen is hierbij voorzien.

Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals een referentie onderzoek en casuïstiek.
 

Wij bieden
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband
(36 uur/week) minimaal €2.629,- en maximaal €3.510,- bruto per maand. Wij bieden je een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen. Je kunt het budget ook besteden aan andere doelen zoals o.a. opleidingskosten. Heb je in een bepaalde periode meer geld nodig dan kun je ervoor kiezen om het budget uit te laten betalen. Het waterschap vormt een uitdagende en dynamische werkomgeving met een collegiale sfeer.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Interesse?
Kom jij ons versterken? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Solliciteren kan tot en met 20 juni 2021 via onderstaande button. Voor vragen omtrent de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Bram Groothuis, teammanager VTH (076 564 11 24). Voor de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 14 25) of Tessie Horn (076 564 11 36). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 30 juni in de ochtend.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature