Standplaats: Breda
Niveau: MBO
Plaatsingsdatum: 10-02-2020
Reageren voor: 09-03-2020

Het proces HR van waterschap Brabantse Delta zoekt een

Medewerker Salarisadministratie (30-32 uur)
Standplaats Breda

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Proces/team
Het HR-proces zorgt voor kaderstelling, advisering, uitvoering en control. De teamleden houden zich dagelijks bezig met werving & selectie, in- door- en uitstroom van medewerkers in de breedste zin van het woord en de personeels- en salarisadministratie. Het team bestaat uit een teammanager, beleidsmedewerkers, HR-adviseurs, een leeradviseur, een HR-medewerker, de Personeels- en salarisadministratie (PSA) en ondersteunende medewerkers. Je komt te werken in een enthousiast en professioneel team, waarin een goede verbinding tussen de disciplines beleid, advies en uitvoering van cruciaal belang is om kwalitatief hoogwaardige HR-producten en diensten te leveren.

De functie
PSA bestaat uit 4 medewerkers, te weten een Senior, 2 medewerkers en een functioneel beheerder van het e-HRM systeem (Workforce/Prisal). Jij houdt je voornamelijk bezig met de salarisadministratie en in mindere mate ook met de personeelsadministratie. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • de maandelijkse verloning van medewerkers en bestuursleden door het invoeren en controleren van mutaties;
  • het verwerken en controleren van ingekomen aanvragen, zoals declaraties;
  • het invoeren van gegevens in het personeel- en salarissysteem;
  • het mondeling of schriftelijk beantwoorden van vragen van medewerkers;
  • het uitvoeren van de verlof- en verzuimadministratie;
  • het opstellen van arbeidsovereenkomsten en salarisgerelateerde correspondentie;
  • intern communiceren over PSA-zaken;
  • het uitvoeren van 1e lijns functioneel beheer van het e-HRM systeem.

Wat zoeken we?
We zoeken een enthousiaste, flexibele teamspeler. Een harde werker die rustig blijft onder druk en snel kan schakelen. Iemand die meedenkt hoe we slimmer kunnen werken en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, werk je nauwkeurig en ben je integer.

Wat vragen we?
Je beschikt over een relevante MBO-opleiding met minimaal 3 jaar ervaring in de salarisadministratie. Een praktijkdiploma loonadministratie (PDL) is een pre. Je kunt uitstekend overweg met Excel.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.603 en maximaal € 3.475 bruto per maand (schaal 8). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 8 maart 2020, via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken staat gepland op 16 maart 2020.

Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met de teammanager HR, Suzanne van der Male (076 564 12 82). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers via 076- 564 10 00. 

Solliciteer op deze vacature