Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: MBO
Plaatsingsdatum: 13-09-2021

Het team Muskusrattenbeheer van waterschap Brabantse Delta zoekt een

Muskusrattenbestrijder (36 uur per week)

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

De bestrijding van muskus- en beverratten in Noord Brabant tot aan rivier de Maas is door de provincie toegewezen aan waterschap Brabantse Delta. Zij heeft derhalve ook de verantwoordelijkheid voor de bestrijding in de waterschappen Aa en Maas en De Dommel. Het toegewezen gebied is op haar beurt ingedeeld in een westelijk en een oostelijk rayon die elk weer onderverdeeld zijn in totaal 27 bestrijdingsgebieden en deze vormen gezamenlijk de afdeling Muskusrattenbeheer.
 

De functie
Als muskusrattenbestrijder krijg je een bestrijdingsgebied toegewezen waarin je verantwoordelijk bent om de populatie muskusratten op een zo laag mogelijk niveau te krijgen en te houden. Je voert zelfstandig digitaal de administratie van de vangsten en rapporteert deze aan de rayonleider. Je maakt en repareert vangmiddelen en je handelt klachten/meldingen van inwoners af.
 

Wat zoeken we?
Een buitenmens die graag goede resultaten boekt. Je bent in staat zelfstandig te werken, maar zeker ook in teamverband en je vindt het geen probleem om vaak alleen te werken. Je hebt een goede fysieke conditie, je hebt er geen moeite mee om onder minder goede weersomstandigheden door te werken, je hebt goede communicatieve vaardigheden en je beschikt over een zwemdiploma en rijbewijs B. Je werkt in een team dat van aanpakken weet en je voelt je verantwoordelijk voor jouw gebied.

Wat vragen we?
Je bent in het bezit van minimaal een MBO 3 diploma en bereid de specifieke Basisopleiding Muskus- en Beverrattenbestrijding te volgen. Je hebt kennis van de flora en fauna in en nabij water en ervaring in het vak is een pré. Je weet het nodige over landbouw, waterhuishouding en jacht. Digitaal ben je goed onderlegd (computer en apps). Na de eerste ronde gesprekken maakt een ‘veldtest’ onderdeel uit van de selectieprocedure.
 

Wij bieden
Een dynamisch team in een dynamische omgeving en de zekerheid dat geen dag hetzelfde is. Het team bestaat uit een teammanager, twee rayonleiders en ongeveer 30 bestrijders. Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.356 en maximaal € 2.979 bruto per maand (schaal 6). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Interesse?
Ben jij die speurder in hart en nieren die wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om je belangstelling te tonen. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Teammanager Muskusrattenbeheer André Bosters (06-42527604). Voor overige vragen kun je terecht bij Cristel Lemmens, HR adviseur (076-5641046). Reageren kan tot en met 31 oktober, via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken staat gepland op 8 november.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature