Woensdag 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen. (Voor)lezen is belangrijk voor kinderen en het waterschap vertelt graag over het thema water. Helemaal in deze coronatijd kan kijken en luisteren naar een spannend voorleesverhaal zorgen voor een leuke afleiding voor basisschoolleerlingen (onderbouw).

Livestream

Een medewerkster van ons waterschap leest op woensdag 20 januari 2021 om 11.00  uur het verhaal voor van ‘Beer en Staartje en de Waterboefjes’! Luister én kijk mee via een livestream op onze Facebookpagina. Het boek zit vol mooie tekeningen die we ook laten zien.
We verklappen natuurlijk nog niks maar het verhaal draait om het weer. Het speelt zich af op een hele warme zomerdag die eindigt met een wolkenbreuk. Dit soort weersextremen hebben alles te maken met de klimaatverandering.

Beer en Staartje

Beer is een jongen die met zijn knuffel Staartje allerlei avonturen beleeft. Het boek is geschreven door echte ‘watermensen’. Martijn Klootwijk, Michel Moens en Ellen Verhoef werken de hele dag aan water of weten er heel veel van. Zij weten dus ook wat klimaatverandering is en hoe iedereen mee ken helpen om er minder last van te hebben. De prachtige tekeningen in het boek zijn gemaakt door Richard van de Pol. Kijk alvast op de website van Beer en Staartje om meer te weten te komen over Beer en Staartje en de makers van dit verhaal. 

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen is een project van de Stichting Lezen en wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan (jonge) kinderen. Kijk voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op de website van de Nationale Voorleesdagen.