Wilt u een natuurvriendelijke oever aanleggen of wijzigen? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.

Vergunning of melding?

Wanneer u een natuurvriendelijke oever wilt aanleggen of wijzigen, is het van belang te weten waar u dit wil doen: in een A-, B- of C-water. In de Legger is bepaald welke wateren het label A-, B- of C-water hebben gekregen.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd. Alle watergangen die niet in de Legger als A- of B-water zijn aangeduid, zijn C-wateren. 

In de Legger waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een waterkering en/of de beschermingszone A of B van een waterkering.

Weet u niet zeker of uw werkzaamheden vallen in de categorie 'natuurvriendelijke oever'?

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?