Steg Snelders nieuwe jeugddijkgraaf

7 februari 2017 Steg Snelders (15) uit Made is afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van het jeugdwaterschap gekozen tot jeugddijkgraaf. Sinds 2015 is hij jeugdbestuurder van waterschap Brabantse Delta. Hij wordt woensdag 8 maart 2017 door waarnemend dijkgraaf Huub Hieltjes officieel geïnstalleerd.
Steg Snelders is de nieuwe jeugddijkgraaf

Jeugddijkgraaf

Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. De 20 jeugdbestuurders kozen Steg uit hun midden. Steg had zich samen met nog een jeugdbestuurder kandidaat gesteld. Steg hield een enthousiaste presentatie over het bekender maken van het waterschap en zijn taken. Naar dat onderwerp doet hij ook onderzoek voor school. De functie van jeugddijkgraaf is voor een jaar.

Vergroten waterbewustzijn onder jongeren

De jeugddijkgraaf is voorzitter van het jeugdwaterschapsbestuur en samen vertegenwoordigen ze jongeren bij alle waterschappen. Het doel is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. De vierdejaars scholier aan het Sint-Oelbert Gymnasium in Oosterhout heeft veel zin in deze nieuwe functie. Als jeugddijkgraaf heeft Steg komend jaar onder andere een gesprek met de Deltacommissaris in Den Haag. Ook spreekt hij met de deelnemers aan de International Junior Science Olympiad (IJSO). Tijdens de IJSO komen 300 scholieren uit de hele wereld naar Nederland om over het thema water en duurzaamheid te praten en Nederlandse projecten te bezoeken.

Manifest Jeugdwaterschapsstructuur