Open dagen in rioolwaterzuivering Kaatsheuvel en landgoed Bouvigne in Breda

18 mei 2017 In het laatste weekend van de Week van ons water stelt waterschap Brabantse Delta op zaterdag 20 mei de rioolwaterzuivering Kaatsheuvel open voor het publiek. Zondag 21 mei staat de poort open van landgoed Bouvigne in Breda.
Kom op 21 mei naar de open dag op Landgoed Bouvigne in het kader van de Week van ons water!

Open dag rioolwaterzuivering Kaatsheuvel

Zaterdag 20 mei 2017 kan jong en oud meer te weten komen over het zuiveren van afvalwater in Kaatsheuvel. Die dag staan tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren open van de rioolwaterzuivering aan Erasstraat/De Roei in Kaatsheuvel.

Twaalf miljoen liter afvalwater per dag

Het lijkt zo gewoon om de wc door te spoelen en te douchen. Maar waar gaat al dat water naartoe? Het waterschap maakt dat afvalwater uit onder andere Kaatsheuvel en Loon op Zand schoon in de rioolwaterzuivering Kaatsheuvel. Dagelijks wordt er zo’n 12 miljoen liter rioolwater per dag schoongemaakt.

Open dag Bouvigne

Zondag 21 mei is het landgoed Bouvigne, Bouvignelaan 5 in Breda, tussen 12.00 en 16.00 uur open voor het publiek. Naast een rondleiding door kasteel Bouvigne of een wandeling door de mooie tuinen is er van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen waterspellen spelen, een VR-game spelen of waterdiertjes onderzoeken. Wie zelf mee wil helpen om schoon regenwater niet via het straatriool weg te laten lopen, kan terecht bij het project 1001 regentonnen. Op het terrein naast Bouvigne presenteert het waterschap een 600 meter lange mobiele waterkering die ingezet kan worden om overstroming van bebouwd gebied te voorkomen.