Water Innovator of the Year 2018!

15 februari 2018 Het waterschap initiatief Phario (PHA bioplastics) heeft de titel ‘Water Innovator of the Year 2018’ gewonnen. Phario was één van de genomineerden tijdens de Water Innovator of the Year verkiezing.
Prijsuitreiking Water Innovator of the Year

De genomineerden toonden tijdens het congres Watervisie 2018 hun innovatie aan het publiek via een pitch en een kort filmpje. Een vakjury heeft, samen met het publiek en de internetstemmers bepaald wie de uiteindelijke winnaar werd. De winnaar krijgt de eer en mag de naam dragen: Water Innovator of the Year 2018. Dit is een mooie steun in de rug voor de belangrijke stap voor verdere opschaling van het project.

Het Phario project

Het Phario project heeft laten zien dat het mogelijk is om in alle seizoenen een zeer goede kwaliteit bioplastic te maken met actief slib van de rioolwaterzuivering Bath. Het proces is goed controleerbaar en er is een positieve business case. De waterschappen bereiden nu verdere opschaling voor zodat afnemers van het plastic kunnen gaan testen in diverse toepassingen van het materiaal. Toepassingen zijn bijvoorbeeld te vinden in plastic films, afbreekbaar worteldoek en zelfs alternatieven voor spaanplaat.

PHARIO is een samenwerking tussen waterschap Brabantse Delta, Waterschap De Dommel, waterschap Scheldestromen, waterschap Hollandse Delta, Wetterskip Fryslan, Energie en Grondstoffen fabriek, SNB, HVC en Paques. De PHARIO partners ondersteunen ook verder onderzoek en ontwikkeling via Wetsus en TU Delft.

Meer over het phario project

Watervisie congres

De Water Innovator of the Year verkiezing was een onderdeel tijdens het Watervisie congres, georganiseerd door het Watervisie platform. Er werd gezocht naar innovatieve bedrijven, start-ups of overheidsinstellingen die innovatie, duurzaamheid en publiek-private samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. En innovaties die het gebruik van (industrie)water goedkoper, duurzamer of efficiënter maken. Belangrijk hierbij was niet alleen de technologie, maar ook de samenwerking binnen de waterketen.

Platform

De Water Innovator of the Year verkiezing en het Watervisie congres zijn onderdeel van het Watervisie platform: een samenwerkingsverband van de vakbladen Petrochem en Utilities en industriewaterexpert Evides Industriewater.