Hein van Stokkom stopt als secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta

31 mei 2018 Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta deelt mee dat secretaris-directeur Hein van Stokkom per 1 oktober 2018 zijn functie neerlegt. Hein van Stokkom heeft het verzoek tot ontheffing van zijn functie zelf ingediend omdat hij vanaf die datum met deeltijdpensioen gaat. Hein blijft actief voor het waterschap.
Hein van Stokkom

Hij gaat zich bezighouden met advisering over speciale of gevoelige onderwerpen voor dijkgraaf en bestuur. Daarnaast bestaat zijn takenpakket uit regionale, provinciale, nationale en internationale (advies)opdrachten voor externe opdrachtgevers.

Hein van Stokkom was vanaf het begin betrokken bij het ontstaan van waterschap Brabantse Delta. In augustus 2003 trad hij in dienst van het Hoogheemraadschap van West-Brabant als beoogd secretaris van het nieuwe waterschap Brabantse Delta. Vanaf 1 januari 2004 gingen de vijf fuserende waterschappen dan ook verder onder deze naam met Hein als secretaris-directeur.

Hein kijkt met plezier terug op zijn jaren bij het waterschap: “Ik vond en vind het een voorrecht om met zoveel mensen samen te werken en goede dingen te doen voor inwoners, bedrijven en milieu in Midden- en West-Brabant. Ik ben trots op ons waterschap en ik kijk daarom ook erg uit naar mijn nieuwe deeltijdfunctie. Het betekent nog geen definitief afscheid.”

Dijkgraaf Kees Jan de Vet: “Het dagelijks bestuur kijkt met veel waardering terug op de afgelopen 15 jaar waarin Hein de functie van secretaris-directeur bekleedde. Wij zijn verheugd dat hij als adviseur beschikbaar blijft voor het waterschap.”

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta start binnenkort met de procedure voor de werving van een nieuwe secretaris-directeur.