Opening gemaal Emilia

14 juni 2018 Zaterdag 16 juni om 15.30 uur wordt het gemaal Emilia in Hooge Zwaluwe officieel geopend door Dagelijks bestuurder Kees de Jong. Waterschap Brabantse Delta lift hierbij mee met het evenement Kunst en Cultuur aan de Haven georganiseerd door Toonart. Er zijn aan de haven van Hooge Zwaluwe volop activiteiten. Een kunstmarkt en meerdere muziek optredens. Vanaf 15.30 uur tot 18.00 uur varen er authentieke zalmschouwen tussen de haven van Hooge Zwaluwe en gemaal Emilia. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe gemaal te komen bewonderen.
Impressie nieuw gemaal Emilia

Toonart organiseert in nauwe samenwerking met waterschap Brabantse Delta en Samen aan de Slag Gemeente Drimmelen op zaterdagmiddag 16 juni een havenfeest.

Ditmaal in het kader van de opening van het nieuwe gemaal Emilia. Iedereen heeft graag droge voeten waar gewenst en natte als dat nodig is. Het waterschap zorgt daarvoor en het nieuwe gemaal Emilia is een nieuwe parel in de ketting van alle installaties die meewerken om dat te bewerkstelligen.

Waterschap Brabantse Delta onderhoudt met de schippers de gehele middag een pendeldienst met authentieke zalmschouwen vanaf het haventje naar de Steenplaats en het gemaal Emilia en uiteraard ook weer retour. Iedereen kan gratis meevaren en onderweg en in het gemaal wordt deskundige uitleg gegeven. De eerste zalmschouwen gaan varen vanaf 15.15 uur met genodigden en vanaf ongeveer 15.45 uur voor allen die dat graag willen.

Parkeren bij de haven en het gemaal Emilia is onmogelijk. U kunt parkeren aan de Stationsweg in Hooge Zwaluwe en gebruik maken van de pendelbusregeling naar de Haven en indien gewenst naar gemaal Emilia.

Of nog beter: komt u lopend of op de fiets!

Wij zien u graag!

Verdere informatie vindt u terug op www.toonart.nl.