Week van ons water 17 t/m 24 oktober

9 oktober 2018 Van droogte tot wateroverlast: hoe blijven we samen het water de baas?
Van droogte tot wateroverlast: hoe blijven we samen het water de baas?

Water is belangrijk. We hebben er iedere dag mee te maken en het lijkt heel vanzelfsprekend. Toch moet er veel gebeuren om al het water in goede banen te leiden. In de week van ons water wordt er stilgestaan bij waterveiligheid en waterkwaliteit. Het lijkt heel gewoon om water door de wc te spoelen en dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar werk aan ons water is nooit af. Samen zorgen we ervoor dat we kunnen blijven genieten van ons West-Brabantse landschap. Weet jij wat er gebeurt met het water wat je door de wc spoelt? Of waar regenwater heen gaat? En hoe zorgen we ervoor dat ook vissen en planten schoon water hebben om in te leven? In de week van ons water van geven we jou graag meer informatie en laten we zien wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en overlast te voorkomen.

Activiteiten tijdens de week van ons water

16 oktober - Symposium Kansrijk Stadswater

12.00 uur – 17.15 uur
Strand Binnen
Slingerweg 76, Breda

Als aftrap van de week van ons water en onderdeel van het symposium neemt Li An Phoa ons mee op pad langs de Bredase singels en vertelt daarbij over de stadswaterkwaliteit. Tijdens het symposium wordt het integrale gebruik en de kansen die stadswater biedt vanuit verschillende invalshoeken bekeken en benut. Diverse sprekers van betrokken partijen delen hoe zij het stadswater op een creatieve manier gebruiken. Het medewerking van Waterschap de Dommel, Waterschap Aa Maas en Arcadis.

17 oktober - Stad van de toekomst

19.30 uur – 22.00 uur
Crown Business Center
Ericssonstraat 2, Rijen

We hebben allemaal een ander beeld van de toekomst. Wij als waterschap zijn benieuwd naar uw toekomstbeeld van de stad! Op 17 oktober kunt u zich laten inspireren door voorlopers en aanpakkers op het gebied van de stad in de toekomst. Samen gaan we op deze avond in gesprek over wat er nodig is voor de stad van de toekomst.
Meer informatie over de toekomstvisie 2023.

1000 blauwe tuinen

Gemeente Tilburg
Gehele week

Wil jij je tuin klimaatvriendelijker maken? Dan is een regenton installeren en gebruiken een goede eerste stap. Bewoners van de gemeente Tilburg kunnen tijdens de week van ons water uit een selectie van 5 verschillende tonnen kiezen die worden aangeboden met korting en gratis geleverd worden. Wil je je tuin liever op een andere manier klimaatvriendelijker maken? Laat je dan inspireren op 20 oktober tijdens de Blauwe Tuinen inspiratiedag bij GroenRijk Tilburg.
Meer informatie over het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van je tuin vind op www.huisjeboompjebeter.nl

21 oktober - Festival Waterrijk

11.00 uur – 17.00 uur
Activiteitencentrum Kraaijenberg / Afvalwaterpersstation
Fianestraat 21, Bergen op Zoom / Binnenbandijk 5, Bergen op Zoom

Tijdens festival Waterrijk worden er volop activiteiten aangeboden rondom het thema water. Je kunt zien wat er boven de grond van het natuurgebied leeft in en op het water, maar je leert ook wat er onder de grond zit! Wist je dat daar leidingen lopen waardoor rioolwater, aardgas en olie vervoerd worden? Door het doen van een puzzeltocht kom je alles over het natuurgebied te weten! Weet jij alle vragen te beantwoorden?!