Bredase bedrijven maken Singels schoon tijdens BredaDoet

15 maart 2019 Betrokken Ondernemers Breda organiseert op vrijdag 15 maart tijdens NLDOET voor de vijfde keer de ‘Directeuren-maken-vuile-handen-dag’. Na het succes van voorgaande jaren in het 500-jarige Mastbos, Buurttuin Breda, STEK en Breda Beach heeft de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners weer uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken rond de Bredase singels. Dit op veler verzoek en vanwege het grote succes.
Bredase bedrijven maken Singels schoon tijdens BredaDoet

Zo’n 100 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W steken de handen uit de mouwen om de singels in Breda schoon te vissen. Met sloepen van Bootje Varen en ATEA gaan ze de singels op, gevolgd door diverse boten van waterschap Brabantse Delta. Met schepnetten en grote dreghaken vissen ze op plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels. Ook worden de kades onder handen genomen met grijpstokken en vuilniszakken, zodat de singels van Breda spic en span de start van het toeristen- en vaarseizoen ingaan.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: "We werden drie jaar geleden geïnspireerd door Marius Smit uit Amsterdam. Hij had een missie: een boot maken van plastic afval uit de Amsterdamse grachten. Dat is gelukt en Plastic Whale werd de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Naast een fun element moet deze dag ook een serieus onderwerp hebben. Dit jaar hebben we dan ook Guido Braam uitgenodigd om een lezing te houden rondom het onderwerp ‘circulaire economie’. Hij verzorgt bij “Strnd” de kick off van deze dag met een inspirerend verhaal. Daarna gaan we aan de slag op en rond de Bredase Singels.”

De opbrengst van zwerfvuil deze middag is vooralsnog onbekend, maar er zullen ongetwijfeld veel fietsen en ander afval opgevist worden. Naast een afvalboot op het water, rijdt op de kant een vrachtwagen mee om het vuil te verzamelen.