Schoolpleintegel eruit, boom erin wordt werkelijkheid in Roosendaal tijdens Nationale Boomfeestdag

14 maart 2019 Gisteren was het Nationale Boomfeestdag en als waterschap dragen we daar natuurlijk graag ons boompje aan bij. Zes basisscholen in de gemeente Roosendaal ontvingen bezoek van de gemeente Roosendaal, het Milieu Educatief Centrum (MEC) en het waterschap. Samen rondden zij het project ‘Tegel eruit, boom erin’ af door die slogan daadwerkelijk uit te voeren.
Zes basisscholen in de gemeente Roosendaal ontvingen bezoek van de gemeente Roosendaal, het Milieu Educatief Centrum (MEC) en het waterschap.

Wethouder Inge Raaijmakers en voorzitter van de jeugdraad, Bjorn Rommens (gemeente Roosendaal), overhandigden samen met jeugdbestuurder Steg Snelders en dagelijks bestuurslid Niels Mureau (waterschap Brabantse Delta) twaalf fruitbomen aan de basisscholen. Na het overhandigen van de schoolpleintegels werden de handen uit de mouwen gestoken. Samen met de kinderen werden de bomen gepland. Om gezondheid extra te bevorderen is er door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) bijgedragen door niet een gewone boom te planten, maar een fruitboom. 

Tijdens het project 'Tegel eruit, boom erin' bezochten verschillende klassen de interactieve tentoonstelling in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Roosendaal waar ze alles te weten kwamen over het gebruik van water, verspilling van water, zuiveren van water en het klimaat.