Inschrijving Kids Klimaat Experience in Breda gestart

15 april 2019 Vrijdag 11 april is de inschrijving gestart voor de Kids Klimaat Experience. Deze kinder klimaattop is donderdag 16 mei in de FutureDome (voormalige koepelgevangenis) in Breda. Groepen 7 en 8 van basisscholen en brugklassen van het voortgezet onderwijs uit (de regio) Breda kunnen hieraan meedoen. Klimaat toppers als astronaut André Kuipers, boswachter Arjen Postma en weervrouw Margot Ribberink zorgen voor een spetterende beleving voor de kinderen. Klaas van Kruistum -bekend van Zapplive en Klaas kan alles- is de presentator van de dag.
Inschrijving Kids Klimaat Experience in Breda gestart

De dag is verdeeld in twee delen. In totaal kunnen twee keer 700 kinderen deelnemen. Begin ochtend starten 700 kinderen eerst samen om vervolgens met hun klas deel te nemen aan allerlei workshops in en buiten de Koepel zoals: Op zoek naar planten en dieren langs de singels, Het vervoer van de toekomst, Zelf plastic maken van een aardappel, Klimaatvloggen, Ontwerp je Schoolplein van de Toekomst, Maak je eigen klimaatactieplan, Bouw een aquaduct en nog veel meer! Einde ochtend start de experience opnieuw voor de volgende 700 kinderen. De experience vindt plaats in de Week van ons water in Brabant. Ga voor het overzicht van de workshops (inclusief korte beschrijving) en de inschrijflink naar de website over de Kids Klimaat Experience. Kinderen kunnen zich alleen met hun klas inschrijven, niet individueel.

Avondprogramma

Overdag is voor de kinderen, maar ’s avonds is er een programma voor de ouders en andere geïnteresseerden, onder leiding van Margot Ribberink. Zo kunnen ouders en kinderen samen het klimaatprobleem bespreken en aanpakken. Ouders en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven. Meer informatie over de invulling van het avondprogramma volgt na aanmelding via de mail.

Wethouder Paul de Beer: “We willen in Breda veel groen in de stad, op schoolpleinen, maar ook in tuinen en op daken om hittestress en wateroverlast te verminderen. Maar we moeten ook allemaal energie besparen en duurzaam opwekken. Het doel van de experience is om kinderen en hun ouders bewust te maken van het klimaatprobleem en daar samen aan te werken. Kinderen kunnen hierin heel goede ambassadeurs zijn: het gaat immers om hun toekomst!”

Dijkgraaf Kees Jan de Vet: “Als waterschap houden we dagelijks rekening met de veranderingen van het klimaat. Maar het klimaatprobleem kunnen we zeker niet alleen oplossen. We hebben elkaar en de ideeën en creativiteit van de jeugd hard nodig. Zonder de jeugd gaat de klimaattransitie niet in het tempo lukken dat nodig is. Het is nu tijd voor actie!”

Aanvullende informatie

Heeft u vragen hierover? Vul dan ons online contactformulier in of bel T 076 564 10 00.