Mogelijk oplichters actief in regio Roosendaal

5 april 2019 Vanochtend kreeg het waterschap een melding dat er in de regio Roosendaal mogelijk oplichters actief zijn die zich voordoen als medewerkers van waterschap Brabantse Delta. Zij bellen aan en gaan het gesprek aan over de hoogte van uw waterschapsbelasting. Let op, dit zijn geen medewerkers van waterschap Brabantse Delta. Medewerkers van het waterschap komen nooit bij u aan de deur om hierover te praten. U betaalt waterschapsbelasting via de belastingsamenwerking West-Brabant.
Mogelijk oplichters actief in regio Roosendaal

Oplichters aan de deur

De oplichters komen aan de deur met de mededeling dat zij van waterschap Brabantse Delta zijn. Het gaat om twee jonge mensen, een man en een vrouw, in blauwe kleding. Zij geven aan dat zij komen uitleggen wat u moet gaan betalen aan het waterschap. Hiermee proberen zij toegang te krijgen tot uw woning. We hebben deze melding ontvangen vanuit Roosendaal.

Laat een onbekende niet binnen

Laat een onbekende niet binnen. Medewerkers van waterschap Brabantse Delta komen nooit in de avonduren langs de deur. Open bij twijfel uw deur niet. Vertrouwt u het niet? Bel dan de politie en informeer ons de volgende ochtend.

Tips van de politie

  • Kijk voor u uw deur open doet eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie het is en wat hij of zij komt doen. Doe ’s avonds laat en ’s nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor uw deur staat. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.
  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder. Of laat een deurspion in uw deur zetten. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder uw deur open te doen.
  • Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.
  • Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.
  • Laat u toch iemand binnen, verlies hem of haar dan niet uit het oog. Sluit de deur achter u, zodat er geen tweede persoon binnen kan glippen.