Winnaars Hoos & Hitte Contest 2019

15 april 2019 De veranderingen van het klimaat hebben gevolgen voor de vrijetijdssector. Ook in de regio Hart van Brabant. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als het te heet is om te fietsen, op het terras te zitten of om in een attractie te stappen? En wat doen hevige hoosbuien met het terrein van een camping of speeltuin?
Winnaars Hoos & Hitte Contest 2019

Om ons daarop voor te bereiden én zo ook toeristen en recreanten bewust te maken van klimaatveranderingen, organiseerde Een Gezond Leisureklimaat voor de tweede keer de Hoos & Hitte Contest. We zijn heel blij met de inzendingen en de betrokkenheid van alle partners rondom deze wedstrijd en ons programma. Samen maken we een gezond leisureklimaat om in te wonen en te recreëren!

Vijf juryleden onder enthousiaste leiding van Helga van Leur beslisten afgelopen vrijdag welke van de vijf genomineerde ideeën eruit sprongen op het gebied van praktische uitvoerbaarheid en innovatie. Cecile Franssen vertegenwoordigde het waterschap in de jury.

Eerder die dag vertelden de vijf genomineerden hun plan uitgebreid aan het publiek dat in groepjes door het gebouw trok om zo naar alle ideeën te luisteren en om vragen te stellen. Bioboerderij 't Schop uit Hilvarenbeek en Urban Jazz uit Oisterwijk zijn de winnaars van de Hoos & Hitte Contest 2019! 't Schop gaat er vandoor met de praktijkprijs voor hun Klimaatalarm: een creatief blotevoetenpad mét app. De Klimaatpiramide van Urban Jazz wint de innovatieprijs voor hun interactieve speeltoestel dat weerextremen zichtbaar maakt. Beide initiatieven krijgen € 5000,- om te besteden aan hun klimaatidee, waarmee ze de vrijetijdssector in Hart van Brabant weer een beetje klimaatbestendiger maken. De overige drie genomineerden gaan naar huis met ieder € 1000,- voor het uitvoeren van hun idee.

Bart van Bioboerderij 't Schop: 'Deze winst is super, nu kunnen we aan de slag! Snel creatievelingen strikken die dit heel gaaf gaan maken.' Stagiair Chiem van Urban Jazz over vandaag: 'De pitch was alleen al heel nuttig, alle vragen en reacties helpen ons weer verder. Dat we nu ook gewonnen hebben is heel tof. Nu gaan we los!'

Meer weten over de Hoos & Hitte Contest? Lees verder over deze klimaatwedstrijd

Aanvullende informatie

Heeft u vragen hierover? Vul dan ons online contactformulier in of bel T 076 564 10 00.