Maak je woonomgeving waterproof!

14 mei 2019 Inwoners van verschillende West-Brabantse gemeenten kunnen vanaf 14 mei advies op maat krijgen om hun woonomgeving ‘waterproof’ te maken. Door de postcode en huisnummer in te vullen op de website www.samenwaterproof.com krijgen de inwoners tips die specifiek op hun woning zijn toegespitst. Zowel de concrete mogelijkheden als de kosten daarvan komen in beeld. Inmiddels hebben tuincentra en bouwmarkten veel benodigdheden voor aanpassing en inrichting van huis en tuin in hun assortiment opgenomen.
Er zijn veel mogelijkheden voor de inrichting van een watervriendelijke tuin.
Op www.samenwaterproof.com krijg je adviezen en tips op maat om je woonomgeving waterproof te maken!

Lange periodes zonder regenval of juist wateroverlast door hevige stortbuien. Het zijn weersomstandigheden waarmee Nederlanders steeds vaker te maken krijgen. De laatste jaren zijn de extremen geen uitzondering meer, maar regel. Dat vereist niet alleen actie van de overheid, maar ook van inwoners, om zo in de toekomst droge voeten te houden en water vast te houden om te gebruiken in drogere periodes. Iedereen kan zelf in actie komen, door bijvoorbeeld een regenton te plaatsen, tegels te vervangen door planten of groene daken aan te leggen.

Samenwerking

Samen Waterproof is een gezamenlijk project van waterkring de Baronie, waarbinnen de gemeenten Zundert, Gilze en Rijen, Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Etten-Leur, Rucphen, Breda, Brabant Water en waterschap Brabantse Delta zich gezamenlijk inzetten voor de waterketen. Wethouders Paul de Beer en René Lazeroms – respectievelijk van Breda en Rucphen - en bestuurslid Hans Peter Verroen van waterschap Brabantse Delta zijn de bestuurlijke trekkers van deze samenwerking. Zij zien het belang en de noodzaak van ieders inzet in het kader van de klimaatverandering.

“Met samen Waterproof maken we het voor de inwoners eenvoudiger om een steentje bij te dragen aan het beperken van de gevolgen van de klimaatverandering. Er zijn legio mogelijkheden om verfraaiing van je huis en tuin te combineren met een klimaatvriendelijke inrichting. Van een sfeervolle regenton tot een groen dak. Laat je inspireren door de voorbeelden en adviezen op maat op Samen Waterproof!”, aldus de drie bestuurders.