Zin om te zwemmen? Ga naar een officiële zwemplas!

22 juni 2019 Het warme weer van komende week nodigt natuurlijk uit om verkoeling te gaan zoeken bij het water. Wil je gaan zwemmen in het buitenwater? Ga dan naar een officiële zwemplas in de buurt. In Midden- en West-Brabant zijn dat onder andere ’t Zand in Alphen, Plas op de Markeplaat in Zevenbergen, Plas aan de Reeweg in Lage Zwaluwe, Galderse Meren bij Breda en Recreatiepark de Spranckelaar bij Sprang-Capelle.
Kijk op www.zwemwater.nl voor een officiële zwemplas bij jou in de buurt.
Van de officiële zwemplassen op www.zwemwater.nl wordt de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd.

Zwemwater.nl

Een volledig overzicht van alle officiële zwemplassen in Midden- en West-Brabant vind je op www.zwemwater.nl. Van deze zwemplassen wordt de waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd en de beheerder, vaak de provincie of de gemeente, zorgt voor voldoende voorzieningen in en om het water om veilig te kunnen zwemmen en recreëren.

Ga niet zwemmen in beken en rivieren. Dat water is geen zwemwater. Tevens is er kans op beschadiging van oevers en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als er bijvoorbeeld ook pleziervaart is.

Droogte

Hoge temperaturen en weinig neerslag hebben ook gevolgen voor het waterbeheer in Midden- en West-Brabant. De beschikbaarheid van water voor natuur en landbouw kan in het gedrang komen. De opwarming van met name stilstaand water kan tot blauwalgen of andere waterkwaliteitsproblemen leiden. Kijk voor meer informatie op de speciale pagina over droogte en zomerperikelen op de website.

 

Aanvullende informatie

Heeft u vragen hierover? Vul dan ons online contactformulier in of bel T 076 564 10 00.