Heb je altijd al willen weten hoe kasteel Bouvigne er van binnen uitziet? Of wil je weten wat er allemaal in die grote tuin te vinden is? En wat waterschap Brabantse Delta daar nu precies doet? Grijp dan je kans! Maandag 24 mei lanceert het waterschap een virtuele tour door het kasteel en de tuinen. Vanuit je luie stoel kun je alles op het landgoed ontdekken!

‘Welkom! Bienvenue! Herzlich willkommen bij Kasteel Bouvigne. Welkom in de betoverende wereld van waterschap Brabantse Delta.’ Leuker kun je haast niet welkom geheten worden toch? De lakei van Bouvigne neemt je tijdens de virtuele tour mee door het kasteel, de tuinen en de omgeving van het landgoed. Onderweg vertelt hij je alles over de geschiedenis, de natuur en het waterschap.

De lakei neemt je mee door het kasteel en de tuinen
De lakei neemt je mee door het kasteel, de tuinen en de omgeving van landgoed Bouvigne.

Ronddwalen door de tuinen

De virtuele tour biedt iedereen de mogelijkheid om door het kasteel en de tuinen te dwalen. Via de website van landgoed Bouvigne kom je in de virtuele tour. Daar kun je op eigen tempo het kasteel en de tuinen ontdekken. Je navigeert via pijltjes op de grond, een beetje zoals in Google Maps. En onderweg kom je informatiebolletjes tegen. Daarachter zit een filmpje of een foto met een verhaal van de lakei.

Verleden én heden

In de tour krijg je informatie over de geschiedenis van het kasteel, de natuur in de tuinen en het werk van het waterschap. De lakei vertelt je bijzondere verhalen over het verleden én het heden. Ben je alleen nieuwsgierig naar hoe alles eruit ziet, zonder de verhalen? Dat kan ook. Dan volg je gewoon een route door de tuin, kijk je lekker rond en klik je niet op de informatiebolletjes. Kortom, voor ieder wat wils.

Landgoed al ruim een jaar gesloten

‘Normaal gesproken zijn het kasteel en de tuinen altijd open voor bezoekers op Kastelendag.’ vertelt Hans Peter Verroen, dagelijks bestuurslid bij waterschap Brabantse Delta. ‘Maar dit jaar kan dat niet vanwege de beperkingen rondom het coronavirus. We moeten onze tuinen helaas al ruim een jaar sluiten voor bezoekers. Maar op deze manier brengen we het landgoed, haar geschiedenis en de verhalen van het waterschap dichtbij de mensen en kunnen zij er toch van genieten.’

Samenwerking

Het waterschap ontwikkelde deze virtuele tour samen met bureau Attacom.