Op zaterdag 9 juli ben je van harte welkom bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij het persstation in Bergen op Zoom. Beide locaties zijn te bezoeken via een mooie fietstocht. Onderweg kun je nog stoppen bij de drukput en Caterspolder. Deze locaties zijn onderdeel van het grote project AWP 2.0, waarmee waterschap Brabantse Delta de afvalwaterpersleiding toekomstbestendig maakt.

De afvalwaterpersleiding (AWP) verzamelt het afvalwater van huishoudens en bedrijven van 35 dorpen en steden in West-Brabant. De leiding loopt van industrieterrein Moerdijk naar de rioolwaterzuivering in Bath. Al dit afvalwater wordt gezuiverd in Bath en daarna teruggegeven aan de natuur (via de Westerschelde). Om de AWP klaar te maken voor de toekomst renoveert het waterschap de persstations bij Moerdijk, Hoeven, Roosendaal en Bergen op Zoom en het schoonwatergemaal, dat onderdeel is van de rioolwaterzuivering in Bath. 

Stap op de fiets! 

Het werk in en rond Bergen op Zoom en Bath is nu afgerond. Tijd om te laten zien wat we hebben gedaan! Dus stap op je fiets, rijd door de mooie natuur van de Brabantse Wal en bezoek de bijzondere locaties.  

Op het persstation in Bergen op Zoom en op de rioolwaterzuivering in Bath kun je een kaartje met de routebeschrijving ophalen. Je kunt ‘m in de week voor de fietstocht ook downloaden via www.brabantsedelta.nl/awp  

Woon je niet in de buurt?  

Geen probleem! Parkeer dan je auto bij rioolwaterzuivering Bath en stap daar op een leenfiets. Let op, er zijn maar een beperkt aantal leenfietsen aanwezig dus het kan zijn dat u even moet wachten.  

Datum: zaterdag 9 juli 2022 
Tijd: de locaties zijn te bezoeken tussen 10.00 en 15.30 uur 
Startlocaties:
Rioolwaterzuivering Bath, gemaalweg 2, 4411 SV Rilland 
Persstation Bergen op Zoom, Binnenbandijk 5, 4616 PB Bergen op Zoom