Bezoek op zondag 12 september 2021 het Bredase landgoed Bouvigne tijdens de Open Monumentendag. De kasteeltuinen aan de Bouvignelaan 5 zijn open van 11.00 tot 17.00 uur. 

Kasteeltuinen

Op landgoed Bouvigne kunt u drie kasteeltuinen bezoeken: een Franse, een Engelse en een Duitse. De tuinen zijn aangelegd in de periode tussen ongeveer 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw en geheel in overeenstemming met de toen heersende smaak. Opvallend zijn daarbij de vele soorten fuchsia's en de bijzondere beeldencollectie. Aan de zuidzijde van het landgoed is in 2010 de 17de eeuwse boomgaard opnieuw aangelegd.  

De toegang op het landgoed is gratis en honden zijn op het landgoed niet toegestaan.

Kasteel Bouvigne niet geopend

Vanwege de corona-maatregelen is Kasteel Bouvigne niet geopend en er worden geen rondleidingen gegeven. De reden hiervoor is dat de ruimtes in het kasteel te klein zijn om daar met meerdere mensen rond te lopen.

Virtuele tour door het kasteel

Ben u toch nieuwsgierig naar het kasteel en de historie daarvan? Kijk dan naar de virtuele tour die we speciaal voor u hebben gemaakt. Zo komt u meer te weten over het Bredase kasteel (1494), de connecties met de Oranje Nassaus (1614), de voormalige bewoners de catechisten (1930) en over de huidige eigenaar het waterschap (1973).

Klik hier voor de virtuele tour door Kasteel Bouvigne en het landgoed.

Meer informatie

Meer informatie over kasteel Bouvigne, de tuinen en de vaste beeldencollectie, vindt u op www.landgoedbouvigne.nl.

Kasteel Bouvigne