Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: MBO
Plaatsingsdatum: 23-11-2021

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Het proces bediening waterketen is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de rioolwaterzuiveringsinstallaties, rioolgemalen en persleidingen binnen ons gebied. Om hier invulling aan te geven zijn ruim 40 vakbekwame medewerkers actief op deze installaties en in het gebied. De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de samenwerking met gemeenten (waterketen) stellen hoge eisen aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze installaties. Voor versterking op ons afvalwatertransportsysteem en rioolwaterzuiveringsinstallaties in ons gebied,  zijn wij op zoek naar een fulltime (36 uur) procesoperator.
 

De functie
Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse proces- en bedrijfsvoering van het afvalwatertransportsysteem, een aantal rioolwaterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties. Hiervoor voer je procescontroles uit, hou je toezicht op de goede werking, controleer en bedien je de opgestelde apparatuur, signaleer en verhelp je storingen en verricht je veldmetingen en analyses.  Op basis hiervan stel je het proces bij of voer je kleine onderhouds- en beheersactiviteiten uit. Je draagt bij aan de in- en uitbedrijf name van apparatuur/ installaties en zorgt ervoor dat het proces ook bij  renovatie- of onderhoudsprojecten door kan gaan. Daarnaast beoordeel je proces- en bedrijfsgegevens op kwaliteit en bruikbaarheid, tijdige verwerking hiervan in de aanwezige systemen en beheer je alle bedrijf technologische gegevens. Je komt zelf met initiatieven tot procesverbetering. Op termijn neem je deel aan de storingsdienst. Je kan soms ook lid zijn van een projectteam om hierin een actieve inbreng in te leveren als vertegenwoordiger van het proces bedienen. Je wordt aangestuurd door de teammanager Bedienen regio Oost.
 

Wat vragen we?
Als onze nieuwe collega ben je een procesoperator met een scherp oog voor waar het nog beter kan. Je hebt ervaring in vergelijkbaar werk en bent hierin sterk samenwerkingsgericht, communicatief vaardig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt een MBO (Vapro A) opleiding en/of werkervaring in de procestechniek. Je hebt affiniteit met zowel afvalwatertransport (beheer van rioolgemalen en persleidingen) als met zuiveringstechniek. Proces-, meet- en regeltechniek zijn achtergronden die goed aansluiten. Ervaring hiermee is een pre, wij willen ook starters op de arbeidsmarkt vragen te reageren. Wij bieden starters een plek om te leren en ervaring op te doen.

Je kunt goed omgaan met eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij de dag vaak anders loopt dan je gepland hebt. Je bent kwaliteits- en resultaatgericht, toont initiatief en je weet van aanpakken. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
Zuiveringsspecifieke opleidingen (TAZ), zijn verplichte opleidingen om te volgen met vervolgens de bereidheid om  aanvullende vakopleidingen zoals stikstof- en fosfaatverwijdering te gaan volgen en evt. zelfs de UTAZ. Orde, netheid en veiligheid zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.
Voor de deelname aan de storingsdienst in het relevant dat je in de regio Breda - Tilburg woont.
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken veilig, resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.
Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.306,- en maximaal € 3.215,- bruto per maand (schaal 7). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
Voor het vervullen van de storingsdienst ontvang je een separate vaste en flexibele vergoeding.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 17 december 2021. De eerste gesprekken worden gepland in de eerste week van januari en zullen misschien via MS Teams gehouden worden.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Willem van de Pol, teammanager Bedienen regio Oost a.i. (telefoonnummer 06 14 585 144). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 1425) of Tessie Horn (076 564 1136).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature