Standplaats: Breda
Niveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 09-03-2020
Reageren voor: 06-04-2020

Het proces Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) van waterschap Brabantse Delta zoekt een
Projectleider SODO
Standplaats Breda
Met de focus op de afronding en overdracht/borging van het project.
(24/28 uur)

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

De functie
Je gaat leiding geven aan het project Sloten, oevers en dijken op orde (SODO). Dit project is een uniek project binnen het waterschap. Het project pakt keurovertredingen aan en lost situaties met grondgebruik op. Het is gestart in 2015 en loopt tot eind 2021. Het projectteam bestaat uit 13 teamleden en is goed ingewerkt.

Het project heeft raakvlakken met veel processen, het beleid en regelgeving van het waterschap. Er is afstemming nodig met collega’s van onder andere de processen Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Onderhouden en team Vastgoed. In de komende fase zijn de speerpunten:

  • Het project blijft voortvarend doorlopen (projectbeheersing, uitvoering van de opdracht, behalen gestelde resultaten);
  • Het project wordt eind 2021 toekomstbestendig overgedragen aan de staande (lijn)organisatie.

Dit omvangrijke project heeft veel stakeholders waar je mee te maken krijgt. Bij de uitvoering van het project kun je stuiten op weerstand. Van jou wordt daarbij gevraagd een vaste koers aan te houden gericht op het behalen van de eindresultaten, zonder voeling te verliezen met de lijnorganisatie van het waterschap. Dit vraagt inzicht in de belangen die spelen, reflectie op de uitvoering en het eventueel bijstellen van de uitvoering.
De werkzaamheden vragen veel in- en externe afstemming en bestuurlijke sensitiviteit. Dit project heeft grote belangstelling van het bestuur. Ook andere organisaties kijken met belangstelling naar de aanpak van dit project.

Je taken bestaan uit het leiden van het project en het (organiseren van) onderhandelen, overleggen en voorlichting geven aan burgers, collega-overheden, instellingen en bedrijven over de uitvoering van het project. Ook het ontwikkelen van strategieën voor onderhandelingen, voorlichting etc. behoort tot je taken.

Richting het einde van het project moet er een aanpak liggen om nieuwe achterstanden handhaving en nieuwe situaties van oneigenlijk grondgebruik structureel te kunnen aanpakken, zodat deze problematiek beheersbaar blijft. Bovendien moeten werkwijzen, regelgeving en zienswijzen overgedragen worden aan de lijnorganisatie.

Wat vragen we?
Je begrijpt dat inhoudelijke kennis over handhaving, vergunningverlening en - zo mogelijk -oneigenlijk grondgebruik belangrijk is om de uitvoering van dit project procesmatig én organisatorisch succesvol te laten verlopen. Je hebt de basis hiervoor opgedaan tijdens je hbo of wo-studie Nederlands recht, beleids- en organisatiewetenschappen, eventueel aangevuld met een beroepsopleiding overheidsjurist en/of vastgoed. Daarnaast heb je relevante werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie en/of organisatie.

Als persoon ben je innemend, weet je snel relaties met mensen aan te gaan en kun je de belangen en behoeften van anderen – zowel bestuurlijk als ambtelijk – goed inschatten.  Met je goed ontwikkelde conceptuele denkvermogen en je wil om zaken te doorgronden, weet je snel zwakke plekken in een plan of argumentatie te vinden. Met je projectleidersvaardigheden, je verbindingskracht en netwerkkwaliteiten breng je de realisatie en de borging van dit project tot een goed einde.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Voor deze functie gaan we met elkaar voor de duur van 2 jaar een tijdelijk dienstverband aan. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.224,- en maximaal € 4.455,- bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 5 april via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken staat gepland op 15 april. Op 20 april vinden eventueel tweede gesprekken plaats.

Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met Berrique de Jong, teammanager (076 – 564 11 81). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers of Tessie Horn via 076- 564 10 00. 

Solliciteer op deze vacature