Wij onderhouden sloten, oevers en dijken zodat je droge voeten houdt. Tijdens controles zagen we dat veel grond van ons in gebruik is zonder onze toestemming. Wij zijn hiervoor het project 'Sloten, overs en dijken op orde' gestart. 

Grond meten
Grond meten

Wij nemen contact op met de grondgebruikers die zonder toestemming waterschapsgrond gebruiken. Daarnaast lossen wij ook binnen dit project de keurovertredingen op. De keur is de wet van het waterschap.  

Meer over oplossen Keurovertredingen

Hoe pakken we dit aan? 

We leggen je dit in drie minuten uit.

Grond kopen of huren

Je hebt mogelijk grond van ons in gebruik. Daarom heb je een brief ontvangen over ‘het regelen van grondgebruik van het waterschap’.

Heb je geen grond van het waterschap in gebruik, maar ben je geïnteresseerd in kopen, huren of pachten van onze grond rondom jouw perceel? Vul dan het aanvraagformulier in. Het is mogelijk dat we de grond komen taxeren. 

Afspraak maken

Heb je een brief ontvangen voor het regelen van grondgebruik? Dan kun je via de link een afspraak maken. Wij komen dan bij jou langs om de situatie te bekijken en te bespreken. Houd hiervoor het zaaknummer bij de hand. 

Afspraak maken regelen grondgebruik

Mogelijkheden om grondgebruik te regelen

Sommige stukken grond hebben wij (nu) niet nodig om ons werk te kunnen doen. Deze stroken komen voor verkoop of verhuur in aanmerking. Wij bieden je daarom de volgende mogelijkheden om het grondgebruik te regelen:

  • Je koopt de grond tegen een aantrekkelijk tarief van het waterschap.
  • Je huurt of pacht de grond tegen een aantrekkelijk tarief van het waterschap.
  • Je wil de grond niet meer gebruiken. Je moet de grond binnen drie maanden leeg terug geven. 
  • Je hebt de grond meer dan 10 of 20 jaar in bezit en je vermoedt dat er sprake is van verjaring. Bespreek dit tijdens je afspraak.

Meer over verjaring

Contact

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Vul dan het contactformulier in of bel T 076 564 10 00.