Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: HBO
Plaatsingsdatum: 01-04-2021

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
 
Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.
Voor het proces Juridische zaken, Financiën, Inkoop en Vastgoed zoeken wij een

Senior functioneel beheerder voor 36 uur per week.
Ben jij toe aan deze volgende stap dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Proces Juridische Zaken, Financiën, Inkoop en Vastgoed
Je bent als functioneel beheerder de intermediair tussen de interne klanten en de in- of externe ICT afdelingen. Je spreekt beide “talen” en kan er voor zorgen dat de automatisering en digitalisering in het teken staan van onze klanten. Je ondersteunt en adviseert niet alleen de gebruikersorganisatie maar beheert ook de functionaliteiten van de systemen van die gebruikersorganisatie. Je geeft vorm aan de niet geautomatiseerde informatievoorziening.

Je bent werkzaam binnen het deelproces Financiën maar vervult de rol van functioneel beheerder voor zowel het financiële-, het vastgoed- en contractmanagement systeem.
 

De senior functioneel beheerder werkt samen in een netwerkwerkteam met functionarissen van het proces ICT (applicatiebeheer/systeem en netwerkbeheer) en het proces Organisatie (informatieadvies).
In de rol van senior functioneel beheerder volg en analyseer je ontwikkelingen met betrekking tot informatievoorziening en functioneel beheer in relatie tot de bedrijfsadministratie voor Financiën, Inkoop en Vastgoed. Daarnaast inventariseer, analyseer, structureer en speel je in op informatievoorzieningsbehoefte op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau waarin voldaan wordt aan de vereiste kwaliteitscriteria. Je onderhoudt de kennis van processen en activiteiten binnen het gehele waterschap. Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van de visie op informatievoorziening en functioneel beheer in relatie tot de bedrijfsadministratie en -rapportage. Je adviseert (team)managers bij de beoordeling van verbetervoorstellen van medewerkers en initieert onderzoek naar en adviseert over mogelijke innovaties. Je vertaalt wensen naar verbeterinitiatieven en specificaties en voert functionele testen uit. Je bewaakt de continuïteit, gebruikersondersteuning en de wijze van gebruik van de applicaties voor Financiën, Inkoop en Vastgoed. Tevens adviseer je over de informatievoorziening en -beveiliging bij de bedrijfsadministratie.
 
Je coördineert in samenhang met relevante andere rollen binnen het waterschap het functioneel beheer van de bedrijfsadministratie (inclusief autorisatiebeheer) voor Financiën, Inkoop en Vastgoed.
 

Je bent:

 • Pro-actief, initiatiefvol en resultaatgericht;
 • Gericht op samenwerken; terugkoppeling geven en ontvangen ben je gewoon;
 • In staat vernieuwingen in technologie en veranderingen in de manier van werken als een uitdaging te zien en makkelijk op te pakken;
 • Innovatief, staat open voor vernieuwingen en hebt oog voor het doorontwikkelen van de applicatie;
 • Actief in het volgen van ontwikkelingen en opleidingen;
 • Communicatief en beschikt over didactische vaardigheden;
 • Je bent gewend om te werken onder architectuur.
Je hebt:
 • Een werk- en denkniveau op HBO-niveau en een brede kennis en ervaring met financiële systemen;
 • Gebruikerservaring met financiële systemen
 • Ervaring met functioneel beheer methodieken (bijv. BiSL)
 • Ervaring met het specificeren van de informatiebehoefte (Rapportages)
 • Een analyserend en probleemoplossend vermogen;
 • Een klant- en servicegerichte instelling;
 • Het vermogen het grote geheel te overzien en vooruit te kijken op basis van technologische ontwikkelingen en visie.
  Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 46.886,00 en maximaal € 64.800,00 bruto per jaar (schaal 10) inclusief 20% IKB, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margot Musters, Manager Juridische zaken, financiën, inkoop en vastgoed (076 564 10 52). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Angela Timmers of Tessie Horn, HR ondersteuning (076 564 10 00). Solliciteren kan tot en met 19 april 2021 via onderstaande knop ‘solliciteren’.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature