Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: HBO
Plaatsingsdatum: 06-10-2021

Het team gegevens van waterschap Brabantse Delta zoekt een:

Senior Functioneel Beheerder Procesautomatisering / Procesinformatisering
Een intermediair die bijdraagt aan vandaag én morgen (fulltime, 36 uur)

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

We leven in een tijdperk waarin automatisering en digitalisering een enorme impact heeft op ons dagelijks leven. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop het waterschap werkt. Het brengt ons mogelijkheden om onze bestaande processen, producten en diensten te verbeteren. De komende jaren bouwen we de digitale innovatieontwikkeling verder uit. Het slim gebruiken, toepassen en delen van data wordt een belangrijk onderdeel van ons werk.

Proces
Onze organisatie is ingericht op basis van processen. Binnen het proces Programmeren en Monitoren, vanuit team Gegevens ben je de intermediair tussen de vraag- en aanbodkant binnen het Procesautomatisering en Procesinformatisering (PA/PI) landschap. Zo werk je samen met de interne klanten en gebruikers, zoals het operationele bedieningsproces waar de PA intensief gebruikt wordt. Maar ook met de applicatie- en technische beheerders en externe leveranciers. Je spreekt beide “talen” en kan er voor zorgen dat de automatisering en digitalisering in het teken staan van onze klanten. Je ondersteunt en adviseert niet alleen de gebruikersorganisatie maar beheert ook de functionaliteiten van de systemen. Wij zijn op zoek naar een fulltime opvolger van één van de twee huidige senior functioneel beheerders.
 

De functie
In 2018 zijn de ambities voor Brabantse Delta vastgesteld voor procesautomatisering en procesinformatisering. Deze ambities moeten leiden tot een nieuwe waterschapsbrede PA/PI-architectuur. Om dit te realiseren moeten de data veilig en betrouwbaar zijn, de informatieveiligheid op orde zijn, het gegevensbeheer sluitend en de beheerprocessen ingericht zijn conform standaard beheer-raamwerken. Komende periode gaat Brabantse Delta samen met een beheerpartner deze vastgestelde ambities beproeven in een nieuwe integraal PA/PI systeemconcept. Daarnaast moet er uitvoering gegeven worden aan het investeringsprogramma en nieuwe, toekomstige projecten worden aangedragen en begeleidt.
 
De senior functioneel beheerders werken samen in een netwerkwerkteam met functionarissen van  ICT (applicatiebeheer/systeem en netwerkbeheer), Bedienen (belangrijkste gebruikers/vraagkant), Onderhouden (technisch beheer) en Organisatie (informatieadvies). Binnen Brabantse Delta wordt de BiSL raamwerk gebruikt.
 

 • Je volgt en analyseert de ontwikkelingen m.b.t. procesautomatisering en –informatisering. En je draagt bij aan de verdere ontwikkeling en implementatie van de visie op procesautomatisering en –informatisering en monitort, bewaakt en ondersteunt de implementatie.
 • Je adviseert bij de beoordeling van verbetervoorstellen en initieert -gevraagd en ongevraagd- onderzoek naar en adviseert over mogelijke innovaties.
 • Daarbij coördineer je, in samenhang met relevante andere rollen binnen het waterschap, het functioneel beheer van de PA/PI. Je treedt op als vraagbaak en hebt je inbreng in (toekomstige) projecten.
 • Je hebt de rol als Operational Secrurity Officer (OSO) binnen het waterschap voor het domein PA/PI, zoals omschreven in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Wat zoeken we?
Je bent:

 • Proactief, initiatiefvol en resultaatgericht;
 • Een communicatief sterke verbinder die gericht is op samenwerken; terugkoppeling geven en ontvangen ben je gewoon; je bent je bewust van de verschillende belangen.
 • Gewend om gestructureerd en volgens de afgesproken beheerraamwerken (BiSL en onder architectuur) te werken.
 • Actief in het volgen van ontwikkelingen en opleidingen;

Je hebt:
 • Een werk- en denkniveau op HBO-niveau;
 • Kennis van procesautomatisering en/of procesinformatisering en/of Scada/Telemetrie systemen door opleiding en/of ervaring.
 • Het liefst breng je een aantal jaren kennis en ervaring mee maar we staan open voor varianten hierop. Het gaat ook om je potentie en lerend vermogen of juist je ervaring in het vakgebied.
 • Bij voorkeur kennis van de werkzaamheden van een waterschap (waterketen, watersysteem, waterveiligheid). Maar (PA-) kennis opgebouwd vanuit een andere (proces-) industrie of omgeving is ook welkom.
 • Een goed analyserend en probleemoplossend vermogen. Je hebt het vermogen om het grote geheel te overzien en vooruit te kijken op basis van technologische ontwikkelingen en visie. Dit alles met een klant- en servicegerichte instelling.
 • Ervaring met het opzetten en onderhouden van dashboarden in Power BI t.b.v. monitoren van het PA/PI landschap is een pre. Zo ook het Agile werken.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je werkt een aantal dagen op ons mooie kantoor op het landgoed Bouvigne in Breda –een fantastische werkplek-, en gedeeltelijk vanuit huis of elders.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime (36-urige werkweek) dienstverband minimaal € 3.306,- en maximaal € 4.550,- bruto per maand (schaal 10). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Daarmee kom je op een jaarsalaris van maximaal € 66.000,-. Je kunt dit IKB-budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen. Je ontvangt een jaarcontract. Bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden behoort na dat jaar een vast contract tot de mogelijkheden.
 

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met maandag 1 november, via onze website. De eerste ronde van de selectiegesprekken staat gepland op maandag 8 november ‘s middags. De tweede gespreksronde staat gepland op donderdag 18 november ‘s ochtends.

Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met René Lambregts, manager Programmeren en Monitoren (076 564 1910). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076 564 1425) of Tessie Horn (076 564 1136).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature