Standplaats: Breda
Niveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 30-09-2020
Reageren voor: 02-11-2020

Ben jij de technisch manager die zorgt dat het water kan blijven stromen door onze 8.115 kilometer aan watergangen? Zorg jij ervoor dat de scheepvaart in West- en Midden Brabant ongehinderd door kan varen en de singels van Breda, Tilburg en Bergen op Zoom schoon blijven?

Bij Waterschap Brabantse Delta bieden we je een uitdagende moderne werkplek met toegewijde gepassioneerde collega’s waarbij je vanuit jouw technische expertise maatschappelijk bij kan dragen.

Technisch Manager Baggeren – medior (36 uur)
Breda


Bij wat voor organisatie ga je werken?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We dragen bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de snelle ontwikkelingen bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan.

Hoe we dat doen? Innovatief, gericht op duurzaamheid, met veel persoonlijk leiderschap, samen met collega’s en al onze gebiedspartners zoals onze inwoners, bedrijven en gemeenten.

We beschermen onze 800.000 inwoners tegen overstromingen en zorgen voor een functionerend watersysteem. Daarnaast verbeteren we de kwaliteit van het oppervlakte water en natuur, zuiveren we rioolwater en werken we aan duurzaamheidsambities. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Waar kom je terecht?
Bij één van de leukste overheidswerkgevers van Nederland! Waterschap Brabantse Delta heeft een open en informele cultuur waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ambitie, initiatief, experimenteren en nieuwe ideeën worden gestimuleerd. Het is belangrijk dat je durft te proberen en jezelf uitdaagt.
Je komt te werken binnen proces Bouwen. Een enthousiaste energieke club van projectmanagers, omgevingsmanagers, projectbeheersers, contractmanagers en uiteraard technisch managers van zo’n 60 collega’s.


Samen voeren zij projecten uit die bijdragen aan het doel van het waterschap. Bijvoorbeeld het regelmatig baggeren van de Brabantse vaarwegen, aanleggen van ecologische verbindingszones, het verbeteren van dijken, renovatie van gemalen of het bouwen van waterzuiveringsinstallaties. Je komt te werken in een integraal projectteam (IPM) dat werkt aan de baggeropgave van ons gebied. Daarnaast heb je regelmatig afstemming met collega’s met dezelfde technische rol.

Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je gaat gedeeltelijk vanuit huis werken en daarnaast een aantal dagen op ons mooie kantoor en landgoed Bouvigne in de bossen van Breda.

Voor het proces Bouwen zoeken wij een enthousiaste technisch manager, gespecialiseerd in baggeren, voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?
Als technisch manager ben je binnen het projectteam verantwoordelijk voor het realiseren van de technische oplossing en uitvoering van het project. Van contractvorming tot aan oplevering en overdracht aan onze beheercollega’s.
Je zoekt, in samenwerking met collega’s, naar slimme oplossingen om de vaarwegen, watergangen en stedelijke singels te baggeren.

Je bent de linking pin tussen waterschap, gemeente, provincie, adviesbureau en opdrachtnemer. Je levert input aan de contractmanager om te komen tot de juiste aanbestedingsvorm en stuurt ingeschakelde marktpartijen aan. Je hebt oog (en oor) voor de andere leden en rollen in het projectteam en leg je verantwoording af aan de projectmanager.

Tot slot ben je als technisch manager verantwoordelijkheid voor de veiligheid rond het project, de toetsing van het ontwerp en sturing op duurzaamheidsdoelstellingen en ‘life cycle costs’.
 

Welke competenties heb je nodig?
Je beschikt over de technische kennis over het baggeren van vaarwegen en stedelijke singels. Je bent in staat om een project binnen de scope van de opdracht uit te voeren. Je bent iemand die initiatief neemt, goed kan organiseren en ook zelf met nieuwe ideeën komt! Uiteraard kun je zelfstandig werken, je bent communicatief sterk, je bewust van de omgeving en de mensen waarmee je samen werkt.

Wat zoeken we?
We zoeken een enthousiaste technisch manager die met plezier en souplesse samenwerkt met interne collega’s en externe projectpartners.

Je beschikt dus zowel over technische kennis, als over ‘people skills’. Je vind het fijn om naar deadlines toe te werken, je weet op tijd de noodzakelijke informatie uit te zetten en monitort de voortgang hiervan, zodat je op tijd jouw product kunt aanleveren aan het projectteam.

Je wilt full-time aan de slag en bent bij voorkeur vijf dagen beschikbaar voor je collega’s. Je hebt ervaring met projectmatig werken en het werken in teamverband.

Je hebt een opleiding waterbouw of civiele techniek (HBO of WO) of aantoonbare werkervaring in de technische kant van de baggerwereld.

Je hebt, bij voorkeur, drie jaar werkervaring bij vergelijkbare organisaties en/of in een vergelijkbare rol. Maar ook als je een talentvolle en ambitieuze starter bent, met een afgeronde technische universitaire opleiding, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Ben jij de technisch manager die zorgt dat het water kan blijven stromen door onze 8.115 kilometer aan watergangen en sloten en doe je dat vanuit de overtuiging dat je alleen door samen te werken de grootste successen bereikt? Dan zoeken wij jou!
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk en werken we digitaal. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.256,- en maximaal € 4.500,- bruto per maand (schaal 10).
Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 

Reageren?
Ben jij de nieuwe technisch manager voor baggeren? Stuur dan je cv en motivatie via onderstaande button. Reageren kan tot en met 1 november 2020. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Mariska van Rijswijk, teammanager Bouwen (076 564 1190) of Ton van Gorp, projectmanager Baggeren (076 564 1248). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers of Tessie Horn via 076- 564 10 00.

De eerste gespreksronde vindt digitaal plaats via Microsoft Teams op 10 november, de tweede gespreksronde vindt plaats op 16 november. 
Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Solliciteer op deze vacature