Standplaats: Noord-Brabant
Niveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 30-09-2020
Reageren voor: 26-10-2020

Ben jij de technisch manager die 800.000 inwoners en ruim 25.000 bedrijven van Midden- en West-Brabant beschermt tegen overstromingen? Zorg jij ervoor dat onze 400 kilometer aan dijken veilig en betrouwbaar blijft?

Bij Waterschap Brabantse Delta bieden we je een uitdagende moderne werkplek met toegewijde gepassioneerde collega’s waarbij je vanuit jouw technische expertise maatschappelijk bij kan dragen.

Technisch Manager keringen – medior / ervaren junior (36 uur)
Breda


Bij wat voor organisatie ga je werken?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We dragen bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de snelle ontwikkelingen bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan.

Hoe we dat doen? Innovatief, gericht op duurzaamheid, met veel persoonlijk leiderschap, samen met collega’s en al onze gebiedspartners zoals onze inwoners, bedrijven en gemeenten.

We beschermen onze 800.000 inwoners tegen overstromingen en zorgen voor betrouwbare keringen. Daarnaast verbeteren we de kwaliteit van het oppervlakte water en natuur, zuiveren we rioolwater en werken we aan duurzaamheidsambities. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!
 


Waar kom je terecht?
Bij één van de leukste overheidswerkgevers van Nederland! Waterschap Brabantse Delta heeft een open en informele cultuur waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ambitie, initiatief, experimenteren en nieuwe ideeën worden gestimuleerd. Het is belangrijk dat je durft te proberen en jezelf uitdaagt.
Je komt te werken binnen proces Bouwen. Een enthousiaste energieke club van projectmanagers, omgevingsmanagers, projectbeheersers, contractmanagers en uiteraard technisch managers van zo’n 60 collega’s.

Samen voeren zij projecten uit die bijdragen aan het doel van het waterschap. Bijvoorbeeld de aanleg van een ecologische verbindingszone, het verbeteren van een dijk, renovatie van een gemaal of het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Je komt te werken in een integraal projectteam (IPM) dat werkt aan de waterveiligheid van ons gebied. Daarnaast heb je regelmatig afstemming met collega’s met een technische rol.

Digitaal en flexibel werken is de toekomst. Je gaat gedeeltelijk vanuit huis werken en daarnaast een aantal dagen op ons mooie kantoor en landgoed Bouvigne in de bossen van Breda.

Voor het proces Bouwen zoeken wij een enthousiaste technisch manager, gespecialiseerd in keringen, voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?
Als technisch manager ben je binnen het projectteam (IPM) verantwoordelijk voor het realiseren van de technische oplossing in het project.
Je zoekt, in samenwerking met collega’s, oplossingen om de waterveiligheid op orde te brengen én te houden. Je analyseert het probleem, bedenkt de strategie en stuurt de technische uitwerking aan.

Als technisch manager geef je leiding aan het technisch team, stuur je de ontwerper en conditioneringsonderzoeken aan en organiseer je het project in goede afstemming met de omgevingsmanager en de overige rolhouders. Tevens ben je als technisch manager de linking pin voor interne stakeholders en tussen waterschap, gemeente, adviesbureau en opdrachtnemer.
Je werkt dus integraal en in de breedte samen om de projecten succesvol te doorlopen, af te ronden en over te dragen.

Tot slot ben je als technisch manager verantwoordelijkheid voor de veiligheid rond het project, de toetsing van het ontwerp en sturing op duurzaamheidsdoelstellingen en ‘life cycle costs’.

Welke competenties heb je nodig?
Je beschikt over de technische kennis van keringen en watersystemen. Je bent in staat om een project binnen de scope van de opdracht uit te voeren. Daarnaast sla jij een brug tussen beleid, planvorming, onderzoek en uitvoering. Je bent iemand die initiatief neemt, open staat voor vernieuwingen en ook zelf met nieuwe ideeën komt! Uiteraard kun je zelfstandig werken, je bent communicatief sterk, je bewust van de omgeving en de mensen waarmee je samen werkt.

Wat zoeken we?
We zoeken een enthousiaste technisch manager die met plezier en souplesse samenwerkt met interne collega’s en externe projectpartners. Je beschikt dus zowel over technische kennis, als over ‘people skills’. Je vind het fijn om naar deadlines toe te werken, je weet op tijd de noodzakelijke informatie uit te zetten en monitort de voortgang hiervan, zodat je op tijd jouw product kunt aanleveren aan het projectteam.
Je schakelt handig tussen abstractie niveaus, bijvoorbeeld van projectniveau naar programma niveau. Je krijgt er energie van om de grote diversiteit aan belangen, kennis, regelgeving, kaders en informatie te vertalen naar een kwalitatief goed plan.

Je wilt full-time aan de slag en bent bij voorkeur vijf dagen beschikbaar voor je collega’s.

Je hebt een opleiding waterbouw of civiele techniek (HBO of WO) of aantoonbare werkervaring in de technische kant van waterveiligheid. Je hebt ervaring met projectmatig werken en het werken in teamverband.

Je hebt, bij voorkeur, meer dan drie jaar werkervaring bij vergelijkbare organisaties en/of in een vergelijkbare rol.
Of je bent een talentvolle en ambitieuze starter met een afgeronde technische universitaire opleiding, andere relevante werkervaring en veel in je mars.

Ben jij de technisch manager die de 800.000 inwoners en ruim 25.000 bedrijven van Midden- en West-Brabant beschermt tegen overstromingen? Zorg jij ervoor dat onze 400 kilometer aan dijken veilig en betrouwbaar blijft? En doe je dat vanuit de overtuiging dat je alleen door samen te werken de grootste successen bereikt? Dan zoeken wij jou!
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk en werken we digitaal. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.256,- en maximaal € 4.500,- bruto per maand (schaal 10).
Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 

Reageren?
Ben jij de nieuwe technisch manager voor keringen? Stuur dan je cv en motivatie via onderstaande button. Reageren kan tot en met 25 oktober 2020. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Robbert Janssens, technisch manager waterveiligheid (076 564 1757) of Mariska van Rijswijk, teammanager Bouwen (076 564 1190). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers of Tessie Horn via 076- 564 10 00.

De eerste ronde gesprekken staan gepland op 4 november en zullen via Microsoft Teams plaatsvinden, de 2e ronde staat gepland op 12 november.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Solliciteer op deze vacature