Standplaats: Breda
Niveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 16-02-2021
Reageren tot en met: 03-03-2021

Ben jij die enthousiaste en ambitieuze trainee die zorgt dat onze waterprojecten straks allemaal duurzaam en circulair worden uitgevoerd? Lijkt het jou gaaf om mee te werken aan grote maatschappelijke opgaven, zoals voldoende en schoon water in West- en Midden Brabant en onze 800.000 inwoners beschermen tegen overstromingen? Waterschap Brabantse Delta is op zoek naar een:

Ambitieuze & enthousiaste Trainee (36 uur)
Breda


Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.
 

De functie
Wil jij je graag ontwikkelen en ben je breed geïnteresseerd? Dan is dit traineeship iets voor jou! Als trainee werk je achtereenvolgens aan verschillende opdrachten waarmee je direct impact maakt op het werk van het waterschap.

Voor je eerste opdracht ga je aan de slag binnen ons proces Bouwen. Een enthousiaste club van 65 collega’s die met elkaar verantwoordelijk zijn voor de uitvoering voor al onze bouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan dijken, ecologische verbindingszones, gemalen maar ook afvalwaterzuiveringen en andere waterwerken.
Maar… onze projecten kunnen duurzamer! En dat willen we ook graag. Als trainee ga je aan de slag met deze ambitie door te vertalen naar concrete duurzaamheidsmaatregelen waarmee we aan de slag kunnen in onze projecten. Je krijgt uiteraard hulp van onze collega’s en leert het werk van het waterschap goed kennen.

Je tweede opdracht is bij ons proces Juridische Zaken, inkoop en vastgoed. Ook hier ga je aan de slag met het thema duurzaamheid. Hoe kunnen we bijvoorbeeld duurzamer inkopen? Of hoe kunnen we onze gronden duurzaam beheren? Daarnaast help je de collega’s en doe je ervaring op met het vakgebied. Deze opdracht zal samen met jou verder worden vormgegeven.

Je krijgt een fulltime arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar en je neemt deel aan het programma van het Nationaal Watertraineeship (nationaalwatertraineeship.nl). Daarbij werk je 4 dagen bij Brabantse Delta en de 5e dag werk je samen met anderen trainees aan je Persoonlijk Leiderschaps Programma, waarbij je zelfkennis, communicatie en praktische vaardigheden ontwikkelt door middel van trainingen, coaching en intervisie. Het programma van Nationaal Watertraineeship start in april.
 

Wat zoeken we?
We zoeken een collega die behalve gezonde nieuwsgierigheid beschikt over een ondernemende mentaliteit. Zeker nu, maar ook in de (nabije) toekomst werken wij nog veel vanuit huis. Uiteraard wijzen wij een mentor voor je aan en krijg je goede begeleiding. Maar we verwachten ook van jou dat je een uitdaging aangaat,  en zelf initiatief neemt om contacten te leggen. Dat is toch anders dan wanneer je mensen bij de koffieautomaat of bij een netwerkactiviteit tegenkomt.
Je bent analytisch sterk, je kunt zelfstandig en pro-actief werken en je pikt signalen uit je omgeving makkelijk op. Tot slot ben je ook een teamplayer.

Wat vragen we?
Een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van watermanagement, civiele techniek, (technische) bestuurskunde of een vergelijkbare studierichting, maximaal 2 jaar werkervaring en kennis van duurzaamheid en circulariteit

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.916,- en maximaal € 3.974,- bruto per maand (schaal 9). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
Tegen het einde van je traineeship kun je solliciteren op (mogelijk) openstaande vacatures. Een garantie om door te stromen kunnen we (vooraf) niet geven.
 

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 3 maart 2021, via onze website. Op 11 maart staat de eerste ronde gesprekken gepland (digitaal, via Microsoft Teams) en op 22 maart de tweede ronde gesprekken, op locatie. Voordat er een arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvindt, heb je ook nog een gesprek met het National Watertraineeship, op 24 maart, die jou zullen bevragen op je motivatie. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de procedure. Reserveer de data dus vast in je agenda voor de zekerheid!

Voor inhoudelijke vragen over je opdrachten kun je contact opnemen met Mariska van Rijswijk, teammanager Bouwen (076 564 1190). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Tessie Horn via 076 564 10 00.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature