Donderdag 23 maart stelde het centraal stembureau de definitieve uitslag vast van de verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Ook stemden de politieke fracties van waterschap Brabantse Delta in met burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Moerdijk als verkenner voor een nieuwe bestuurscoalitie. 

Lees hier het nieuwsbericht

Stem 15 maart. Waterschapsverkiezingen

Centraal stembureau 23 maart 2023

Op donderdag 23 maart 2023 stelde het centraal stembureau in een openbare zitting de uitslag van de waterschapsverkiezingen voor waterschap Brabantse Delta vast. Dat deed het centraal stembureau op basis van dit proces verbaal.

Daarnaast controleerde het centraal stembureau de optelling van de stemmen en de zetelverdeling. Dat deed het stembureau op basis van onderstaande controleprotocollen:

Centraal stembureau 3 februari 2023

Op vrijdag 3 februari 2023 stelde het centraal stembureau in een openbare zitting de kandidatenlijsten en de volgorde van de partijen vast. Dat deed het centraal stembureau op basis van dit proces verbaal.

De kandidatenlijsten van de politieke partijen zijn nu definitief en de partijen weten ook wat de volgorde van de partijen is tijdens de verkiezingen, daarmee weten de partijen hun lijstnummer.

Het proces verbaal van de zitting ligt nu ter inzage

Laatste nieuws over de verkiezingen