Vergunning of melding?

Een openbare weg is een weg in beheer van een overheid. Wanneer u werkzaamheden uitvoert ten behoeve van een openbare weg in de buurt van een watergang of waterkering, kunt u te maken krijgen met regels van het waterschap. Bij een watergang is het van belang te weten welk soort oppervlaktewater het betreft: een A-, B- of C-water. In de Legger is bepaald welke wateren het label A- en B- of C-water hebben gekregen.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd.

Bij een waterkering is het van belang te bepalen of u de werkzaamheden wilt verrichten op/in een waterkering en/of bijbehorende beschermingszone. In de Legger waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een kering en/of bijbehorende beschermingszone. 

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?