Wilt u werkzaamheden verrichten ten behoeve van openbare wegen? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. In sommige gevallen is een melding doen voldoende.

Vergunning of melding?

Een openbare weg is een weg in beheer van een overheid. Wanneer u werkzaamheden uitvoert ten behoeve van een openbare weg in de buurt van een watergang of waterkering, kunt u te maken krijgen met regels van het waterschap. Bij een watergang is het van belang te weten welk soort oppervlaktewater het betreft: een A-, B- of C-water. In de Legger is bepaald welke wateren het label A- en B- of C-water hebben gekregen.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd.

Bij een waterkering is het van belang te bepalen of u de werkzaamheden wilt verrichten op/in een waterkering en/of bijbehorende beschermingszone. In de Legger waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een kering en/of bijbehorende beschermingszone. 

Open de Leggerkaarten

U weet nu welke categorie het water heeft waar u iets wilt doen. Wat mag daar wel en wat niet? Moet u een vergunning aanvragen, volstaat een melding of kunt u starten zonder vergunning of melding? Het waterschap heeft regels opgesteld die staan in de Keur. Via de website Brabant Keur kunt u kijken of u kunt volstaan met een melding of een vergunning moet aanvragen.

Ga naar de website Brabant Keur

Activiteit melden

Direct vergunning aanvragen

Contact

Heeft u een vraag over uw activiteit, vergunning of melding? Neem dan contact op met afdeling Vergunningen via T 076 564 13 45.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?