Standplaats: Heijningen
Niveau: HBO
Plaatsingsdatum: 20-12-2021

Het Proces Onderhouden van waterschap Brabantse Delta zoekt:

Werkvoorbereiders (36 uur)
Standplaats: Heijningen

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Proces
Je komt te werken binnen proces Onderhouden in het team Cultuurtechniek West (Heijningen). Doel van het uitvoeringsproces onderhouden is het programmatisch uitvoeren van maatregelen om de functionaliteit van de assets (watergangen en -keringen, waterbergingen, ecologische zones, gemalen, stuwen, inlaten etc.) voor het waterbeheer te garanderen. Het kan hierbij gaan om enerzijds cultuurtechnisch onderhoud van watergangen (o.a. beschoeiingen, maaibeheer, baggeren) en anderzijds om civiel en technisch onderhoud aan stuwen en gemalen. Ten behoeve van het onderhoud worden inspecties uitgevoerd om de toestand van de assets vast te stellen. Op basis van een heldere onderhoudsstrategie, een strategie van marktbenadering en informatie over de toestand van de assets wordt een meerjarig-onderhoudsprogramma opgesteld.
Op basis van kennis van onze beleidsdoelen, inzicht in het watersysteem, signalen uit het veld en behoeften van onze klanten, zorgen we voor voldoende water van de juiste kwaliteit op de juiste plek. En dat doen we 24/7.
 

De functie:
Je werkt nauw samen in een enthousiast team van 20 personen. Daarnaast zijn adviseurs onderhouden, gebiedsadviseurs, vergunningverleners en handhavers belangrijke gesprekspartners voor je. Als werkvoorbereider in het team ben je mede verantwoordelijk het uitvoeren van het onderhoudsprogramma.  Dit doe je door:

Onderzoek

 • Analyseert gegevens en informatie en initieert intern afstemming m.b.t. gebiedskennis;
 • inspecteert watersysteem, -veiligheid en -keten assets en stelt werkbegrotingen en jaarplannen op;
 • initieert mogelijke beheer- en onderhoudsprojecten en verricht haalbaarheidsonderzoek;
 • volgt ontwikkelingen op het gebied van beheer en onderhoud en levert input voor de beleidsvorming.
Specialistische werkzaamheden en advisering
 • Formuleert projectideeën, projectstartdocumenten, -plannen en -ontwerpen, werkbegrotingen en bestekken inzake beheer en onderhoudswerken watersysteem, -veiligheid en -keten;
 • vraagt offertes uit, beoordeelt offertes, adviseert over opdrachtverstrekking en verzorgt inkoopmeldingen en gunningen;
 • zet (kleine) inkoop- en aanbestedingstrajecten op de markt, conform de aanbestedingsleidraad;
 • fungeert als intermediair tussen toezichthouders en directievoering bij de realisatie en uitvoering van beheer- en onderhoudsbestekken;
 • draagt zorg voor werkvergunningen, bestekadministratie en controleert termijnstaten van aannemers gebruik makend van door toezichthouders gecontroleerde voortgangsrapportages;
 • initieert de structurering en het beheer van data t.b.v. kaarten etc. na de realisatie van werken;
 • vervult een coördinerende rol in de dagdagelijkse werkzaamheden binnen de rayons en adviseert en stemt af met de (senior) CTM bij beheer en onderhoud in eigen beheer;
 • vervult bij calamiteiten de rol van Informatiecoördinator (ICO) in het waterschap respons team (WRT).

 

Wat vragen we?
Je hebt verstand van water, techniek en data. Je bent een gedreven persoon die staat voor de waterschapstaken en beseft dat je dat niet alleen kan doen. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en inzicht in organisatorische, sociale, financiële en/of technische samenhang. Je hebt ervaring met RAW- bestekken, Arcgis online en kennis van onderhoud beheer systemen. Van jou als vakspecialist verwachten we initiatief, creativiteit en resultaatgerichtheid. Tevens ben je flexibel en omgevingsgericht. Een klantgerichte benadering is essentieel in deze functie.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.
 

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.966,- en maximaal € 4.024,- bruto per maand (schaal 9). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 21%, waarin onder meer vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen (per maand, per jaar of een paar keer per jaar) en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen via onze website.
Let op: deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Dit betekent dat de sollicitatie snel in behandeling kan worden genomen en de procedure bij het vinden van geschikte kandidaten korter wordt. Je kunt worden uitgenodigd voor een (digitaal) koffiemoment.
Bij vragen over de functie kan je contact opnemen met Peetjan Hessels, teammanager cultuurtechniek West (076 564 18 48). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076-564 14 25) of Tessie Horn via 076- 564 11 36).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer op deze vacature

Bekijk ook onze bedrijfsvideo: